Η Ρόδος είναι το νησί των Ιπποτών, το μεγαλύτερο των Δωδεκανήσων και ένα από τα πιο γνωστά ελληνικά νησιά παγκοσμίως. Γνωστόν τοις πάσι. Είναι ο κορυφαίος προορισμός για οικογένειες, για εκείνους που θέλουν να περάσουν ώρες στην παραλία του Αγίου Παύλου και για όσους θέλουν μια φωτογραφία στην παραλία Άντονι Κουίν. Έχει 42 οικισμούς και κάποιοι ορκίζονται ότι η Ρόδος είναι το νησί με το καλύτερο ηλιοβασίλεμα.

Ξένοι τουρίστες την επισκέπτονται ξανά και ξανά για την Παλιά Πόλη, το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, τα παγώνια στην Μονή Παναγίας Φιλερήμου (πραγματικά), την κοιλάδα με τις πεταλούδες, την Ακρόπολη της Λίνδου και τα ροδίτικα πιταρούδια.

Ο Κώστας Αποστολίδης είναι Ροδίτης. Μεγάλωσε στη Ρόδο, το νησί που ποτέ δεν ξέχασε και επέστρεψε μετά από μια διαδρομή πολλών ετών στην Αθήνα, όπου ασχολήθηκε με την  εστίαση και την διασκέδαση γενικότερα.  Επιστρέφοντας στη Ρόδο, θέλησε να μεταφέρει τις εμπειρίες που αποκόμισε, στις δικές του επιχειρήσεις. 

Έχει στην ιδιοκτησία του ένα Boutique Hotel, το Pine trees Art Hotel που ήταν το πρώτο που έφτιαξε επιστρέφοντας στο νησί. Ακολούθησε το εμβληματικό ΑΚΤΑΙΟΝ ένα ιστορικό κτίριο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου.  Μετά ήρθε το Amalfi Coast στην Ιαλυσό, ακολούθησε το cocktail sushi bar Sinatra, μέσα στην μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, ένα από τα πιο γνωστά στέκια του νησιού. Το επόμενο  βήμα ήταν στην παραλία της Τσαμπίκας,  όπου δημιούργηγε τρία σημεία, το beach bar, ένα εστιατόριο και μία τζελατερία. Το μεγάλο project του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου αποτελεί κομβικό σημείο στην επιχειρηματική πορεία του Κώστα Αποστολίδη.  Πρόκειται για ένα χώρο με συνολική έκταση που ξεπερνά τα 4.000 τετραγωνικά, μοιάζει με ένα ονειρικό, παραδεισένιο, ανεξάρτητο νησάκι μέσα στο λιμάνι. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να μας ξεναγήσει στο νησί του.

Πόσα χρόνια ζεις στη Ρόδο;

Γεννήθηκα στη Ρόδο. Είναι το νησί που λατρεύω, είναι ο τόπος που πάντα έδινε σάρκα και οστά τα όνειρά μου! Έχω ταξιδέψει πολύ, σε όλον τον κόσμο. Για χρόνια μάζευα ιδέες εικόνες και εμπειρίες, με ένα και μοναδικό σκοπό. Να κάνω τα καλύτερο για το νησί μου, να του ξαναδώσω τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα που είχε, δεκαετίες πριν κυριαρχήσει ο μαζικός τουρισμός.

Πώς είναι το φετινό καλοκαίρι για το νησί;

Είναι ένα καλοκαίρι που η Ρόδος ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες. Παρά την πανδημία, η τουριστική κίνηση κυμαίνεται σε πολύ ψηλά επίπεδα, γεγονός που αποδεικνύει ότι, ανεξαρτήτως συνθηκών,  παραμένει ένα πανίσχυρο και ελκυστικό brand name, από τα πιο βαριά στη διεθνή τουριστική βιομηχανία. Το νησί βουλιάζει από κόσμο και φέτος κατάφερε να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα success story για τον ελληνικό τουρισμό!

Υπάρχει συγκεκριμένος τύπος τουρίστα που προτιμά την Ρόδο;

Η Ρόδος είναι ένας πολυσυλλεκτικός προορισμός. Εδώ, ο επισκέπτης μπορεί να ικανοποιήσει κάθε απαίτηση που έχει για τις διακοπές του. Είτε επιθυμεί διακοπές κοσμοπολίτικες, είτε οικογενειακές, είτε τον ενδιαφέρει ο φυσιολατρικός και ο πολιτιστικός τουρισμός, αφού το νησί έχει ιστορία χιλιάδων ετών και ορισμένα από τα πιο πολυσύχναστα ιστορικά και πολιτιστικά τοπόσημα, όπως το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και ολόκληρη η Μεσαιωνική Πόλη, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η ίδια η πόλη της Ρόδου με τον μοναδικό χαρακτήρα που της δίνουν τα κτίρια της ιταλικής περιόδου,  ο πανέμορφος οικισμός της  Λίνδου,  μνημεία φυσικού κάλλους όπως η Κοιλάδα των Πεταλούδων, οι Επτά Πηγές και πόσα άλλα! Τα πάντα υπάρχουν σε αυτό το νησί που έχει τα φόντα για τουρισμό 12 μήνες το χρόνο, λόγω και του καλού κλίματος.

Που μου προτείνεις να πάω να φάω και τι να δοκιμάσω; 

Η πιο δύσκολη ερώτηση, αφού οι επιλογές είναι άπειρες! Για πιο παραδοσιακές γεύσεις, θα πρότεινα ανεπιφύλακτα την ταβέρνα του Ψυλλάκη στα Κοσκινού. Επίσης, τις ταβέρνες του Έμπωνα, που είναι ξακουστές για την παραδοσιακή Ροδίτικη κουζίνα τους. Ντόπια κρεατικά και υπέροχα κρασιά από τα τοπικά παραδοσιακά οινοποιία. Για πιο γκουρμέ γεύσεις, το εστιατόρια του «NOR Project» και του Amalfi  προσφέρουν πρωτότυπα πιάτα που συνδυάζουν  τις κοσμοπολίτικες γεύσεις με την πιο μοντέρνα εκδοχή της παραδοσιακής κουζίνας και την πιο ευρηματική και αναπάντεχη χρήση ντόπιων παραδοσιακών υλικών.  Τα χόρτα σύβραση με χτένια σοτέ, ριζότο με καρπάτσιο από λαβράκι, μαύρος μπακαλιάρος με σαλικόρνια και πουρέ σελινόριζας,  ταρτάρ σολωμού με πίκλες λαχανικών σε παλαιωμένο ξύδι, τρίμμα αστακού και ζωμό passionfruit, είναι λίγα μόνο από τα πρωτότυπα πιάτα που αποτελούν αληθινή γαστριμαργική εμπειρία!

Ποιες είναι οι καλύτερες παραλίες, οι κοσμικές κι εκείνες που θα απομονωθώ;

Η πιο κοσμική παραλία, με την άψογη οργάνωση είναι αυτή του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου(ΝΟΡ) που έχει το πλεονέκτημα να βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στην πόλη, στο ωραιότερο σημείο του νησιού, εκεί από όπου μπορεί  κανείς να απολύσει ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα, αλλά και μια φαντασμαγορική ανατολή, για εκείνους που… ποτέ δεν κοιμούνται! Η παραλία της Τσαμπίκας, ίσως η πιο διάσημη παραλία της Ρόδου, η παραλία του Άντονι Κουίν, ο Άγιος Παύλος στη Λίνδο, είναι σίγουρα οι πιο hot επιλογές για εκείνους που θέλουν πολυκοσμία. Πρασονήσι και Φούρνοι στη Μονόλιθο για τους λάτρεις της φύσης και της ηρεμίας, αλλά και η απέραντη σε μήκος παραλία του Αφάντου. Οι επιλογές είναι πολλές! Κοινό χαρακτηριστικό όλων, τα πεντακάθαρα νερά, που χαρίζουν κάθε χρόνο στο  νησί μεγάλο αριθμό Γαλάζιων Σημαιών!

Ένας επισκέπτης στη Ρόδο  πρέπει σίγουρα να…;

Ένας επισκέπτης στη Ρόδο πρέπει σίγουρα να κάνει όλα τα παραπάνω! Η Ρόδος δεν είναι απλά διακοπές. Είναι εμπειρία που πρέπει να τη ζήσει κανείς ολοκληρωμένα. Δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα. Είναι διασκέδαση, καλό φαγητό, υπέροχη φύση, αναρίθμητα μνημεία, απομεινάρια μιας εκπληκτικής ιστορίας, όπως ταιριάζει σε ένα τόπο που ανέκαθεν, εδώ και χιλιάδες χρόνια, ήταν και παραμένει ένα σταυροδρόμι πολιτισμών. Αυτή είναι και η μοναδικότητά της!

Που θα πιώ ένα ωραίο ποτάκι και που θα παρτάρω;

Στο κλαμπ του ΝΟΡ φυσικά! Στο ωραιότερο σημείο της πόλης και του νησιού ολόκληρου! Νομίζεις ότι είναι το ίδιο ένα μικρό νησί, ένα κομμάτι στεριάς μέσα στη θάλασσα. Η θέα του προς το λιμάνι της Ρόδου με τον Φάρο του Αγίου Νικολάου, τα Ελαφάκια, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, το Μανδράκι, είναι ανεπανάληπτη. Απολαμβάνεις το ποτό σου με την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ένα πλωτό κλαμπ, όπου μουσική παίζουν οι διασημότεροι dj από την Ελλάδα και το εξωτερικό.