Η Αγία Άννα ήταν ένας επίγειος παράδεισος. Σήμερα μυρίζει καμένο. Μέσα σε μια εβδομάδα άλλαξαν τα πάντα. Καταστράφηκαν από τις φωτιές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Rancheros της Νάνσυς Κουρέλλου με τα 8 άλογα, 2 γαϊδουράκια και τα 8 σκυλάκια. Σκοπός του παραμένει η περίθαλψη εγκαταλελειμμένων ιπποειδών (άλογα και γαϊδουράκια) και η διάσωση των κακοποιημένων.

Αντιγράφουμε από το site τους. «Στο Rancheros παρέχονται δωρεάν συνεδρίες σε άτομα και παιδιά με κινητικά και νοητικά προβλήματα ή σε κατάσταση αποκατάστασης. Η Νάνσυ δούλευε για χρόνια στην θεραπευτική ιππασία με ομάδες στο Γουδί και το Τατόι. Η επίδραση του αλόγου σε αυτά τα άτομα είναι ευεργετική. Άνθρωποι με παραπληγία, όπως ο Ασημένιος Παραολυμπιονίκης του 2004 Μάκης Καλαράς, που συνηθίζει να έρχεται στο Rancheros, αποκτούν νέα εικόνα για το σώμα τους και τις δυνατότητες του. Παιδιά με αυτισμό με φυσικό τρόπο συνεργάζονται και επικοινωνούν μέσω του αλόγου. Η ευγενική φύση του αλόγου είναι θαυματουργή». Το Rancheros κάηκε. 

Αυτή είναι η εικόνα της παραλίας πριν τη φωτιά και μετά το πέρασμά της.

Η καμένη διαδρομή

Ο Σπύρος  Σούλης ένα μήνα πριν στην Β. Εύβοια. “Τις φωτογραφίες αυτές τις βγάλαμε στα βουνά τις Βόρειας Εύβοιας πριν από 28 ημέρες. Ξεκινήσαμε όλη η παρέα από την Αγία Άννα, ανεβήκαμε για πεζοπορία και μπάνιο στον Δρυμώνα και στους καταρράκτες, διασχίσαμε τα δάση και φτάσαμε Ροβιές, μετά για βόλτα και παγωτό στην Λίμνη”.

Και η διάσημη πλέον φωτογραφία της Λίμνης όταν ξεκίνησε η φωτιά

Η δυστοπία σε ένα βίντεο των New York Times