Η χθεσινή μέρα ήταν και η τελευταία για το μεγάλο παρεάκι των 40 αναβατών με τις Africa Twin. Για 8 μέρες αυτοί οι τύποι διέσχισαν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της Νορβηγίας και χθες έφτασαν στον τελικό προορισμό τους, το Nordkapp, το βορειότερο άκρο της Ευρώπης. Εκεί μαζεύτηκαν όλοι μαζί να κλάψουν τη μοίρα τους που σιγά σιγά έρχετα η ώρα που την κάνουν για τις πατρίδες του και μαζί τους ο δικός μας, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος που έκλαιγε με αναφιλητά στο τηλέφωνο όταν του είπα ότι θα επιστρέψει και θα σοκαριστεί από τους 86 βαθμούς κελσίου που επικρατούν στην Αθήνα.

Ντάξει, προφανώς υπερβάλλω, αλλά δεν μπορείς να πεις ότι είναι και χαρούμενος που αυτή η απίστευτη εμπειρία φτάνει στο τέλος της. 

“Πολύ ανάμεικτα τα συναισθήματα ρε φίλε. Μαζευτήκαμε εδώ 40 διαφορετικοί άνθρωποι, από διαφορετικές χώρες, με τελείως άλλα πράγματα στο κεφάλι μας, και ζήσαμε φοβερές περιπέτειες, με την κάλη έννοια. Γνωριστήκαμε, κάναμε φίλους, είδαμε μέρη που μπορεί να μη βλέπαμε ποτέ και όλο αυτό τώρα αποτελεί παρελθόν. Μεγάλη χαρά για τις μέρες εδώ, μεγάλη λύπη που γυρίζουμε. Δύσκολη φάση…”

Γιώργο μου αλήθεια, δεν σε λυπόμαστε ούτε λίγο. Αλλά μπορείς να συνεχίσεις να μας λες τι έκανες χθες στην τελευταία σου μέρα στην Νορβηγία, για να γλιτώσουμε όλο το χρόνο που θα μου χρειαζόταν για να σκεφτώ με ποιο τρόπο θα αποδόσω όλα όσα μου περιέγραψες τηλεφωνικά…

“Η διαδρομή ήταν απίστευτη για άλλη μία φορά. Αλλά τώρα οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ διαφορετικές. Τώρα φίλε καταλάβαμε για τα καλά τι θα πει καιρός στην Νορβηγία. Διασχίσαμε αμέτρητες βουνοκορφές στις οποίες κατά τόπους είχε απίστευτο κρύο. Στον ίδιο δρόμο πετύχαινες βροχή, μετά από λίγα χιλιόμετρα μπόλικο και πυκνό χιόνι και ξαφνικά ατελείωτη ομίχλη να κυριεύει όλο το τοπίο. Μαγεία σου λέω.”

Έλα πες την αλήθεια. Δεν σου έχουν λείψει οι ελληνικοί δρόμοι, που κάθε λίγα χιλιόμετρα ζωντανεύουν μια καινούργια εμπειρία; Που κάθε τόσο πρέπει να επικαλείσαι τα Θεία για να καταφέρεις να ολοκληρώσεις τον δρόμο σου ζωντανός. Δεν σου έχουν λείψει; Θέλεις να μας πεις ότι στην Νορβηγία ήταν καλύτερα;

“Κοίτα η αλήθεια είναι ότι η Africa Twin δεν νιώθει από αυτά, οπότε ακόμη και στους ελληνικούς δρόμους, πάρτι θα κάναμε. Αλλά ειλικρινά το οδικό δίκτυο εδώ, είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό. Χθες κάναμε κάτι απίστευτες ευθείες με ανηφόρες και κατηφόρες που σου κόβουν την ανάσα. Ένιωθα ότι βρίσκομαι σε ένα τεράστιο roller coaster που σε κάθε εναλλαγή μου πρόσφερε και ένα καινούργιο τοπίο. Ήταν πραγματικά απολαυστικό.”

(Ποιητικό Mode on)

Όταν έφτασαν στο Nordkapp ένιωσαν την επιτυχία να κυλά μέσα στις φλέβες τους. Μία μέρα που θα θυμούνται για πάντα, έφτανε στο τέλος της όσο οι 40 αναβάτες κατευθύνονταν για το τελευταίο τους δείπνο επί Νορβηγικού εδάφους, μια χώρας που τους χάρισε περιπέτειες που θα διηγούνται στα παιδιά και τα εγγόνια τους.

(Ποιητικό mode off)

Όλοι οι αναβάτες αποχαιρέτισαν τον κόσμο που παρακολουθούσε την πορεία τους, μέσα από ένα ομαδικό facebook live λίγο πριν από το γεύμα. Αυτό το ταπεινό γεύμα με θέα τον ωκεανό. Μια χαλαρή και καθημερινή εμπειρία που μπορούμε να ζήσουμε όλοι μας (σιγοκλαίει).

Ο Γιώργος έμεινε εντυπωσιασμένος από τις ικανότητες και τη συμπεριφορά της Africa Twin κι αυτό μας ζήτησε να το μεταφέρουμε με κάθε επισημότητα στο τέλος του κειμένου. Θα κάνει λέει το παν για να την κρατήσει.

Ευχάριστη ή δυσάρεστη αυτή ήταν η περιγραφή του Provocateur για το ταξίδι του Γιώργο Πυρπασόπουλου, θα τα ξαναπούμε.