Όπως σαφώς θα γνωρίζεις δεν είναι και το εύκολο πράγμα του κόσμου να βρεθείς στη χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν. Ακόμη δυσκολότερο βέβαια, είναι να φωτογραφίσεις στην Βόρεια Κορέα. Οι περιορισμοί είναι αμέτρητοι ενώ ακόμη και αν τα καταφέρεις, δεν μπορείς να τη γλιτώσεις από τους ανθρώπους της αστυνομίας που έχουν το δικαίωμα να τσεκάρουν τη φωτογραφική σου για να εγκρίνουν το περιεχόμενό της. 

Ο ταλαντούχος φωτογράφος Xiaolu Chu που κατοικεί στο Πεκίνο, σε ένα πρόσφατο ταξίδι του στη χώρα του Supreme Leader είχε την απίστευτη τύχη να βρεθεί στην ενδοχώρα της Βόρεια Κορέας, πράγμα σχεδόν ακατόρθωτο για τουρίστες. Το τρένο το οποίο τον μετέφερε από τη Μόσχα στην Πιονγιάνγκ υπέστη βλάβη κι έτσι ακινητοποιήθηκε για λίγες ώρες μέχρι να επισκευαστεί.

Ο Κινέζος φωτογράφος άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και έκανε αυτό που κανένας μη Βορειοκορεάτης δεν είχε τολμήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Απαθανάτισε ό,τι πρόλαβε! Με κίνδυνο της ζωής του (κυριολεκτικά) τράβηξε μερικές φωτογραφίες που ο πολυχρονεμένος ηγέτης μάλλον δεν χάρηκε όταν τις είδε να κυκλοφορούν εκτός της χώρας του, αφού οι τουρίστες απαγορεύεται ρητά να βρίσκονται σε άλλο μέρος εκτός της πρωτεύουσας Πιονγκγιάνγκ. 

Ο ίδιος δήλωσε πως εντυπωσιάστηκε από το πόσο αδύνατοι ήταν οι άνθρωποι που συνάντησε, σε σχέση με τους κατοίκους της πρωτεύουσας, ενώ παρατήρησε πως ήταν εξαιρετικά καλόγουστες οι στολές των μαθητών που αντίκρυσε

Για τσέκαρε…