Κοίτα να δεις που έρχεται η στιγμή κατά την οποία θα ετοιμάζεις ταξιδάκι στη γαλλική πρωτεύουσα και στη λίστα με τα must see δεν θα έχεις τον Πύργο του Άιφελ, αλλά την σουρεαλιστική κατασκευή που έχει στα σκαριά το αρχιτεκτονικό γραφείο Oxo Architects και η οποία αναμένεται να είναι έτοιμη το 2021-2022.

Στην ουσία, μιλάμε για ένα αιωρούμενο υπαίθριο χωριό το οποίο θα δεσπόζει στο 17ο διαμέρισμα του Παρισιού, στις παρυφές της πόλης με τα προάστια. Στο συγκεκριμένο μέρος, όπου τώρα υπάρχει ένα πάρκινγκ, θα δημιουργηθεί μια φουτουριστική κατασκευή η οροφή -και όχι μόνο- της οποίας θα καλύπτεται από 1.000 περίπου δέντρα. Διαμερίσματα, εμπορικά καταστήματα, ρεστοράν, γραφεία και μια γέφυρα που θα διευκολύνει τους πεζούς να διασχίζουν το δρόμο ταχείας κυκλοφορίας που περνάει από κάτω, θα συμπληρώνουν το φιλόδοξο αυτό αρχιτεκτονικό “ψηφιδωτό”. 

Κερασάκι στην τούρτα; Τι άλλο από μία ανεμπόδιστη θέα προς τον Πύργο του Άιφελ. Το νούμερο 2, δηλαδή, τουριστικό αξιοθέατο της γαλλικής πρωτεύουσας. wink