«Από όλα τα πάθη, το πιο αξιοσέβαστο μου φαίνεται ότι είναι η λαιμαργία», είχε πεί ο Γάλλος συγγραφέας Guy de Maupassant και θα συμφωνήσω απόλυτα μετά την βόλτα που έκανα (και θα κάνετε κι εσείς) στον κόσμο του Instagram. Μάζεψα τις πλέον κολαστικές φωτογραφίες και σας συνιστώ να ρίξετε μια ματιά αφού κλειδώσετε την πόρτα της κουζίνας.

Για πάμε: 

Ξεκινάμε από την όχι και τόσο φιλική Γερμανία. Βλέπουμε οργασμικά pancakes και κάνουμε αμέσως φίλη μας τη Γερμανίδα, Λένα.  

 

Λίγο πιο πάνω, στο Λονδίνο το εκπληκτικό The Delaunay που είναι φημισμένο για την ονειρεμένη μαρέγκα του και αναμφίβολα, ο David, ξέρει να φωτογραφίζει Lemon Pie #oh_GOD 

Παραλιακά της Μεγάλης Βρετανίας τώρα, τα Αγγλάκια σερβίρουν την πιο crunchy pannacotta που είδαμε πότε. Πολλά εγκεφαλικά. 

 

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στη Νότια Καρολίνα, πίνουν καφεδάκι δουλεύοντας (εμάς). 

 

Επιστρέφουμε και απαρνιόμαστε τα ντόνατς για το υ-πέρ-τα-το ντόνατ. Chocolate Malt Cake από τον πλανήτη των Ούμπα-Λούμπας. Τι δεν τους ξέρεις;

 

Meanwhile (που λένε), στην Αυστραλία το ταξίδι πίσω στο χρόνο είναι παιχνιδάκι. Η γιαγιά που πάντα θέλαμε και την έκανε για την πατρίδα των καγκουρό, σερβίρει κρεμ καραμελέ στον φακό της Karen. 

 

Και πάλι πίσω. Ευρώπη για Macarons. Δεν είναι απ’το Παρίσι και το Ladurée αλλά αρκούν για να μας στείλουν. Sweet Rainbows FTW. 

 

Ανεβαίνουμε Βόρεια Ευρώπη (σε ζαλίσαμε αγαπητέ αναγνώστη) και τη Νορβηγία για ένα ταξίδι στα παιδικά μας χρόνια. Μάνα απ’τις λίγες η Ida μας σερβίρει στο πιάτο το πιο γλυκό παραμύθι.

 

Μια φορά ντόνατς, πάντα ντόνατς. Πόσο μάλλον σε ενέσιμη μορφή. Πάμε ακόμα και στο μακρινό Ontario Lake του Toronto <3

Μια βόλτα στις Φιλιππίνες δεν έβλαψε κανέναν. Πόσο εμάς που δοκιμάσαμε “παραδοσιακή” βάφλα παγωτό.
PS. Ο καφές δεν χωρούσε στο κάδρο!

 

Στις Φιλιππίνες να ξέρεις (σίγουρα δεν το ‘ξερες) είναι και το βασίλειο των cupcakes. Ορίστε: 

 

Λίγο πιο δίπλα, στην μακρινή Ταιπέι τρώμε παγωτάκι. Κι ας πίστευες πως εκεί δεν παίζουν τέτοια εδέσματα. 

 

Επιστρέφουμε Αθήνα (finally) για ραντεβού με τη συντάκτρια και τη βγάζουμε ZEN. Cheesecake με Blueberries για πολλά κιλά γλυκιάς αλητείας.