Τον Ελπιδοφόρο Χρυσοβέργη δεν τον ξέρουμε και δεν μας ξέρει. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν τον εκτιμούμε πολύ πριν αποφασίσει να καβαλήσει το ποδήλατο με “πλώρη” την Αθήνα για ένα και μοναδικό σκοπό. Την ενίσχυση του ιδρύματος Φλόγα.  

Πριν περίπου 1 χρόνο ο ίδιος και η κοπέλα του έτρεξαν το Afriquest. Ένα επίπονο και τολμηρό ντοκιμαντέρ πάνω στη διαδρομή Cape Town – Cairo. Σκοπός τους η προβολή των λαών, των πολιτισμών, των τοπίων αλλά και η ενίσχυση των μειονοτήτων του τρίτου κόσμου. 

Σήμερα, η χώρα του πονάει. Δεν ξεχνάμε πως, πριν μερικούς μήνες, το εν λόγω ίδρυμα υποστήριζε “απελπισμένα” το νοσοκομείο Αγλαΐα  Κυριακού καθόσον το κράτος αδυνατούσε να υποστηρίξει τη λειτουργία του με τους τρεις -αναγκαίους για την κατάλληλη θεραπεία στα μικρά αγγελούδια- ακτινολόγους. 

Ο τολμηρός Ελπιδοφόρος (το ‘χει και το όνομα) δεν κώλωσε που λένε και στη σλανγκ. Πήρε το ποδήλατό του και με πολύ ιδρώτα και προσπάθεια συγκέντρωσε ένα τσούρμο χορηγούς, έστησε πλάνο αναλυτικό και κατέληξε: 8 χώρες, 35 ημέρες και 2.500 χιλιόμετρα.

Σκοπός του η συγκέντρωση 10.000€ (τουλάχιστον) για τους σκοπούς του ιδρύματος αλλά και η παράλληλη διάδοση του σκοπού και του έργου του εν λόγω φορέα. 

Καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής (αλλά και πριν) ο καθένας έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει εδώ τη προσπάθεια με το ποσό της αρεσκείας του. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα κατατεθεί στο 100% για τους σκοπούς του ιδρύματος και αυτό γιατί ο Ελπιδοφόρος έχει φροντίσει τόσο για τη φιλοξενία του στα μέρη που θα διασχίσει όσο και για τα υπόλοιπα έξοδα που θα προκύψουν. 

Κλείνουμε με το video που ετοίμασε και τα συγχαρητήρια μας για το μοναδικό του έργο.