Είναι σαν να σε ακούμε που ξελαρυγγιάζεσαι μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή.

“Μη βάζετε τέτοια άρθρα ρε μαλάκες! Έλεος πια με όλους αυτούς που τα παρατάνε όλα και γυρίζουν τον κόσμο με έναν σάκο στην πλάτη! Μας πιάνει μελαγχολία, δεν το καταλαβαίνετε”.

Τα δίκια σου τα έχεις, δεν θα διαφωνήσουμε. Αλλά μήπως να το δούμε αλλιώς; Μήπως όλες αυτές οι απίθανες ταξιδιωτικές ιστορίες που κατά καιρούς αρεσκόμαστε να δημοσιεύουμε σε αυτό εδώ το site, λειτουργούν ως παραδείγματα που μπορούν να σε κινητοποιήσουν και που -κυρίως αυτό- σε κάνουν να ονειρεύεσαι το φαινομενικά ακατόρθωτο;

Έστω κι αν στις περισσότερες από αυτές, το πορτοφόλι των πρωταγωνιστών είναι πιο φουσκωμένο από το δικό σου. Έστω κι αν το ενδεχόμενο του να παρατήσεις δουλειά, οικογένεια και φίλους σου φαντάζει ένα σενάριο εφιαλτικό. Έστω. Σημασία έχει που μπορούν και σε κάνουν να ονειρεύεσαι. Χαρακτηριστικό ίδιον και ξέχωρο της ανθρώπινης φύσης. Αυτό είναι που μετράει.

Στη νέα μας ταξιδιωτική αφήγηση, λοιπόν, πρωταγωνιστεί ο Walter Chang. Φωτογράφος στο επάγγελμα με έδρα τη Νέα Υόρκη, αποφάσισε το 2011 να παρατήσει τη δουλειά του και να κάνει ένα world trip που θα διαρκούσε τρεις μήνες. Αρχικός προορισμός το άγνωστο και σχέδιο ταξιδιού ουδέν. Απλά, ξεκίνησε. Τρία χρόνια μετά το πρώτο του φευγιό, βρισκόταν ακόμη στους δρόμους…

Τα ταξιδιωτικά του παράσημα; Περισσότερες από 60 χώρες στο ενεργητικό του. Τα μάτια του, είδαν και θαύμασαν: Περού, Βραζιλία, Ιορδανία, Ρωσία, Βολιβία, Τατζικιστάν, Ν. Κορέα, Λευκορωσία, Ελβετία, πάρε μια ανάσα, Ζιμπάμπουε, Κούβα, Ταϊβάν, Ουκρανία, Αιθιοπία, Γερμανία, Ουζμπεκιστάν, Ουγκάντα, Τσεχία, Κίνα, Βιετνάμ, Ιαπωνία, ακόμα εδώ είσαι; Τουρκία, Ινδία, Νεπάλ, Λάος, Μαλαισία, Ισραήλ, Ινδονησία, Αυστραλία, Φιλιππίνες, Μεξικό, Σιγκαπούρη, , Μοζαμβίκη, Τανζανία, δεν μασάς ε; Βέλγιο, Κροατία, Ολλανδία, Αργεντινή, Νότιος Αφρική, Μπουρκίνα Φάσο, Μιανμάρ, ΗΠΑ κά. Πέρασε, φυσικά κι από τα μέρη μας. Αν προσέξετε στο βίντεο παρακάτω, η Σαντορίνη φιγουράρει στο 01:08.

Μπορεί, λοιπόν, ο φίλτατος να βγάζει σε ένα χρόνο όσα βγάζουμε αν μαζευτούμε 5-6 από εμάς, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως το ταξίδι του ήταν ένα εύκολο πρότζεκτ που δεν προϋπέθετε στερήσεις και θυσίες.

“Μάζεψα χρήματα μετακομίζοντας από το διαμέρισμα στο οποίο νοίκιαζα και μένοντας για μεγάλο χρονικό διαστημα σε φίλους. Για ένα εξίσου μεγάλο διάστημα έμενα και στο κτίριο όπου δούλευα. Πούλησα αρκετά από τα υπάρχοντά μου, ενώ χρειάστηκε να δουλέψω πολλές υπερωρίες”, εξομολογείται ο ίδιος.

Ίσως αυτό να αποτελεί και την καλύτερη απάντηση για όσους θεωρούν πως τύποι σαν κι αυτόν κάνουν ταξίδια σαν κι αυτά, επειδή απλώς και μόνο έχουν τα πάντα εξασφαλισμένα.

Όπως και να έχει, τον ευχαριστούμε γιατί φρόντισε να μοιραστεί μαζί μας την τρελή του εμπειρία μέσα από ένα εκπληκτικό σε σύλληψη και σε εκτέλεση βίντεο. Όσοι θέλετε να μάθετε περισσότερα για την περιπέτειά του, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπό του.