Θέλεις ότι είμαι παιδί της «πόλης» και η φάση ερημονήσι δε με τρελαίνει, θέλεις που πριν πατήσω το πόδι μου πρώτη φορά στην Αντίπαρο είχαμε σταματήσει για ποτά στο Shark στην Πάρο και όλοι μας κοιτούσαν (τότε!) περίεργα που τους λέγαμε ότι πάμε για μια (ολόκληρη!) εβδομάδα στην Αντίπαρο, θέλεις που φτάσαμε αργά και το δωμάτιο ήταν ό,τι χειρότερο έχω αντικρίσει στη ζωή μου ή που πέσαμε πάνω σε μια παρέα που είχε πιει κάτι παραπάνω (και βάλε!)… Αν δεν είχαμε πάρει την τελευταία παντόφλα από την Πάρο (ξεχαστήκαμε με τα cocktails στο Shark) θα είχα γυρίσει πίσω και δε θα είχα ξαναπάει ΠΟΤΕ! 

Αναγκάστηκα να της δώσω μια δεύτερη ευκαιρία την οποία την άξιζε και με το παραπάνω! 

Παρακάτω θα βρεις όλα τα SΟS για να μην την πατήσεις όπως εγώ! 

Για μπάνιο:

Μικρός Σωρός: To μέρος που θα σε κερδίσει ακομά και αν έχεις απαράβατο νόμο ότι η παραλία πρέπει να έχει beach bar, καντίνα, περίπτερο ή έστω κάτι που να προσφέρει ένα ποτήρι νερό. Στο δρόμο για Αγ. Γεώργιο περνάς την παραλία beach house και μετά από λίγο βρίσκεις ένα κίτρινο κάδο (σήμα κατατεθέν για να μη χάνουμε τη στροφή!) εκεί κάνεις αριστερά και όπως πάει ο δρόμος..ή μάλλον ο χωματόδρομος, φτάνεις στο μικρό Σωρό. Κατεβαίνεις με τα πόδια μια κατηφορά (με προσοχή – γλιστράει) κι έφτασες. 

Extra Tip: Πιάσε σποτ τέρμα πάνω αριστερά, τα βράχια θα σου προσφέρουν μια απίστευτη σκιά το μεσημεράκι. Να έχεις μαζί σου προμήθειες. Νερά, μπύρες, αναψυκτικά και κάτι για να τσιμπάς. Είναι κρίμα να φύγεις την καλύτερη ώρα επειδή το στομάχι σου γουργουρίζει 

Εναλλακτικά: Αν θέλεις ντε και καλά να υπάρχει σε απόσταση ασφαλείας mojito και club sandwich τότε μπορείς να πας στο Μεγάλο Σωρό (στις 9/8 θα βρεις και τον Νίκο Μορφέση στα Dexx) ή στο Beach House από την ομάδα του αθηναικού Nixon.

Για Πρωινό (και όχι μόνο):

Μαργαρίτα: Το μέρος που θα περάσει όλη η Αντίπαρος πριν πάει για μπάνιο έστω και για έναν καφέ στο χέρι! Στον κετρικό δρόμο του νησιού θα απολαύσεις φοβερά πρωινά με πρωταγωνιστές την ομελέτα και τα αυγά ποσέ σε φρυγανισμένο ψωμί(μιαμ!). Αν πάλι βρεθείς εκεί μετά το μπάνιο ή πριν τη βραδινή έξοδο, θα βρεις φοβερές μακαρονάδες για εσένα και εντυπωσιακές σαλάτες για το κορίτσι σου (τόσο εντυπωσιακές που θα σου περάσει από το μυαλό να ανταλλάξετε!)

Extra Tip: Πρόσεχε μην ξεχαστείς από την «περατζάδα» και χάσεις το μπάνιο..Been there, done that! 

Εναλλακτίκα: Για κάτι πιο γρήγορο ή για πρωινό μετά το ξενύχτι, ένας πολύ μικρός φούρνος στην αρχή του κεντρικού δρόμου αριστερά (αν μόλις ξύπνησες) ή δεξιά (αν επιστρέφεις από τα μπαράκια) θα σου προσφέρει τις καλύτερες σφολιάτες! 

Για Φαγητό:

Αν γυρνάς από τη θάλασσα: Περαματάκι. Για εσένα που «καλές οι διακοπές και οι κρεπάλες αλλά σου έλειψε και το καλό σπιτικό φαγητό», πολύ οικονομικό και με φανταστική θέα.

Extra Tip: Να πάρεις την πίτα ημέρας, όποιο και αν είναι το πρώτο συνθετικό της και αν πέσεις πάνω στην μανιταρό-πιτα παίξε και ένα τζόκερ.

Αν έχεις κρατήσει την όρεξη σου για το βράδυ: Lollo’s. Για την καλύτερη πίτσα της ζωής σου! Θα δώσεις κάτι παραπάνω αλλά και κάτι λιγότερο από το να πας στην Ιταλία. Γιατί τέτοια πίτσα στην Ελλάδα δε θα βρεις. 

Για Σουβλάκι: 

Ναι ξέρουμε και αυτό φαγητό είναι. Αλλά το σουβλάκι για εμάς τους έλληνες και ειδικά στις διακοπές δικαιούται να είναι μια κατηγορία από μόνο του. Και πόσο μάλλον όταν είσαι στην Αντίπαρο. Γιατί το πιο ελαφρύ και γευστικό τυλιχτό υπάρχει εδώ και λέγεται «Οικογενειακό». Ψηλά στον κεντρικό δρόμο πριν τα μπαράκια. 

Για τη λιγούρα: 

Στη Vicky για χειροποίητο παγωτό (Ferrero Roche και Tiramisu είναι στα must try) 

Εναλλακτικά: Αν είσαι από αυτούς που το παγωτό δεν τρώγετε «σκέτο» απέναντι από τη Vicky θα βρεις το «ξαδερφάκι» της το Ναυάγιο, στο οποίο θα βρεις τέλεια γλυκά συνοδευόμενα από παγωτό Vicky (2 σε 1)!

Για ποτό:

Στον Τζίτζικα για «προθέρμανση», στο Boogaloo για το δεύτερο ποτό που είναι πολύ πιθανό να κάνει guest κάποιος αγαπημένος σου DJ και μετά όπου σε πάει ο «ανέμος» (μετάφραση: γύρω γύρω τα σοκάκια και έφοδο σε όποιο bar βρεθείς απ’έξω την ώρα που σου τελείωσε το ποτό). 

Για την απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία:

La Luna: Το all time classic του νησιού. Η διασκέδαση που σφραγίζει (στην κυριολεξία καθώς στην είσοδο θα σου βάλουν μια σφραγίδα στο χέρι) ότι ήσουν και εσύ στο νησί. Η ντίσκο (με όλη τη σημασία της λέξης!) που ήταν από τα πρώτα πράγματα που ακούσαμε για την Αντίπαρο όταν κάποιοι έφευγαν από την Πάρο τις πρώτες πρωινές ώρες για να πάνε στο La Luna. Εδώ μπορεί να γνωρίσεις και τον άλλο σου εαυτό: Αυτόν που δεν ντρέπεται να χορέψει πάνω στην πίστα με τις πιο τρελές φιγούρες που δεν είχες σκεφτεί ποτέ ότι μπορείς να κάνεις. Αν πάρεις την απόφαση να πας, να ξέρεις ότι θα μείνεις εκείς τουλάχιστον μέχρι τις 9πμ. Οι φωτογραφίες που θα βγάλεις εδώ θα σου θυμίζουν τις πιο ανέμελες καλοκαιρινές στιγμές σου!

Extra tip: Εδώ πάμε για τον χορό και όχι για το ποτό. Το μόνο που επιτρέπεται είναι η μπύρα!

Αν άρχισες να ψήνεσαι για Αντίπαρο, έχεις ήδη αργήσει! Μπες εδώ για να βρεις διαθέσιμα δωμάτια!