Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα στην πλατεία Συντάγματος ήταν πραγματικά συγκινητική. Η απαίτηση του λαού ορθώθηκε μπροστά στο πολιτικό προσκήνιο που βλέπει τη νομιμοποίηση ως τη μόνη λύση απέναντι στα νέα μέτρα. 

Επειδή όμως χορτάσαμε υποσχέσεις τόσα χρόνια και όλο λέμε-λέμε και τίποτα-τίποτα δεν γίνεται, πάμε να δούμε πως μπορούμε με τα λίγα ευρουλίνια που απέμειναν στη τσέπη να γυρίσουμε τον κόσμο και να ζήσουμε ελεύθερα το όνειρο.

Εννοείται πως ταξιδεύουμε για τις εμπειρίες.

Πάμε να δούμε πού:

1. Αργεντινή

Οι σύντροφοι χρεοκοπημένοι Αργεντίνοι μπορούν να την πίνουν μόνο στο σπίτι τους. Έξω από αυτό απαγορεύονται τα πάντα και η κλωτσ(ι)ά πάει σύννεφο! Airbnb λοιπόν για μας τα τουρισταριά. 

2. Βέλγιο

Αν υποθέσουμε πως το Βέλγιο υφίσταται, τότε στο Βέλγιο μπορείς να έχεις στον κήπο σου ένα θηλυκό δεντράκι και να μη σου πει κανείς κουβέντα. Η δημόσια χρήση δεν είναι πια το φόρτε τους.

3. Καναδάς 

Στον Καναδά πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να έχεις προβλήματα με το νόμο. Οπότε άραξε και πιες μέχρι να ηρεμήσεις.

4. Κολομβία 

Εκεί τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Μέχρι 25 γραμμάρια δε σε πειράζει κανένας. Αν όμως έχεις πάνω από 20 δενδρύλλια (που δεν το λες και λίγο) τότε ίσως αναγκαστείς να ακούσεις τη μουσική από το «Νονό». Αυτό μάλλον δε θα σου αρέσει.

5. Κόστα Ρίκα 

Η χώρα που μας απέκλεισε από το μουντιάλ ζει το Yolo της. Απόλυτη ελευθερία στα ναρκο-θέματα και γενικά μπορείς να την πιεις όπου και όπως γουστάρεις χωρίς κανέναν περιορισμό (Τζόελ Κάμπελ γύρνα στο Θρύλο).

6. Τσεχία 

Εκεί την έχουν δει αλλιώς. Μέχρι 15 γραμμάρια είσαι κομπλέ και αν γουστάρει ο γιατρός μπορεί να σε ποτίσει και με ιατρική μαριχουάνα. Ωραίοι.

7. Ιταλία 

Στη γείτονα χώρα μπορείς να κουβαλάς μαζί σου λιγάκι μπαφάκι και να μην έχεις μπλεξίματα με το νόμο. Η ιατρική μαριχουάνα επιτρέπεται επίσης, αλλά υπό όρους και μάλιστα αρκετά αυστηρούς.

8. Τζαμάικα

Η χώρα του Μπομπ Μάρλει μόλις πρόσφατα νομιμοποίησε τη «φάση». Οπότε αν έχεις έως και 5 δεντράκια στον κήπο σου δικαιολογείται κάλλιστα, λόγω θρησκευτικής χρησιμότητας.

9. Μεξικό

Από το 2009 που στο Μεξικό νομιμοποιήθηκε η φούντα, η Πινιάτα (εκείνο το έθιμο που χτυπούν με κοντάρια το ψεύτικο αλογάκι που είναι γεμάτο με γλυκά) έγινε πιο κυριλέ. Σταμάτησαν όλοι τα ραβδίσματα και άρχισαν να χαϊδεύουν το πλαστικό ζωάκι και να τρώνε τα ζαχαρωτά λόγω υπογλυκαιμίας.

10. Νεπάλ

Στο Νεπάλ η φούντα είναι αγαπημένη συνήθεια από παλιά. Τη χρησιμοποιούσαν και σε θρησκευτικές τελετές (και τη χρησιμοποιούν ακόμα) αλλά πού να ξέρουν ότι η Πυθεία το έκανε before it was cool…

11. Ολλανδία

Η Ολλανδία είναι η πιο διάσημη χώρα για την ανοχή της στο χόρτο του θεού. Μπορείς να καπνίσεις στα πασίγνωστα coffee shops άλλα το νου σου μη σε δει κανείς να πουλάς ή να αγοράζεις.

12. Βόρεια Κορέα

Εκπλήσσεσαι; Εμείς όχι. Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από τον ηγέτη της καρδιάς μας. Στη Βόρεια Κορέα μπορείς να πας στο μανάβικο να αγοράσεις μια σακούλα με «χόρτα» και να γυρίσεις σπίτι σου να παρτάρεις. Μόνο μην ξεφύγεις, γιατί είπαμε, έχει κι ο Κιμ τα ελαττώματά του.

13. Πακιστάν

Η νομιμότητα εκεί έχει να κάνει με το ότι οι αστυνομικοί πιθανόν να βαριούνται να ασχοληθούν με έναν τύπο που του αρέσει να την πίνει. Πρακτικά λοιπόν απαγορεύεται η κατοχή αλλά ουσιαστικά ψιλοχέστηκαν.

14. Πορτογαλία

Ο παράδεισος. Μπορείς να κατέχεις μέχρι 25 γραμμάρια (ούτε σε ένα μήνα δεν τα τελειώνεις) και να καπνίσεις όπου γουστάρεις. Η Πορτογαλία έγινε η πρώτη χώρα που νομιμοποίησε τη χρήση ΟΛΩΝ των ναρκωτικών ουσιών.

15. Ουκρανία

Απαγορεύεται αυστηρά η πώληση και ξέρεις ότι οι αστυνομικοί εκεί δεν παίζουν γι’αυτό μην κάνεις καμιά παπαριά. Αν όμως έχεις πάνω σου 5 γραμμαριάκια ή 10 δεντράκια, οι καλοί αστυνομικοί θα σε συγχωρήσουν.

15+1. Πολιτεία Ουάσινγκτον των Η.Π.Α.

Βγάζεις ένα παράβολο 250€ και είσαι άρχοντας. Φυτεύεις και καπνίζεις ό,τι και όσο γουστάρεις στο σπίτι σου και μόνο. Έχεις την ησυχία σου, κονομάει και το κράτος. Όλοι χαρούμενοι. Τσέκαρε το παρακάτω video. 

 

Να σημειώσουμε πως περιοχές όπως: Αλάσκα, Αυστραλία, Καμπότζη, Κολοράντο, Κροατία, Εκουαδόρ, Εσθονία, Όρεγκον, Περού, Ρωσία, Ισπανία, Ελβετία και Ουρουγουάη είναι μέρη του κόσμου όπου μπορείς να κάνεις “τη φάση” σου εξίσου νόμιμα και απελευθερωμένα. 

Αν έχει πάρει το αυτί σας κι άλλα, ενημερώστε!