Δυστυχώς, η αμερικανική ακτοφυλακή επιβεβαίωσε ότι το υποβρύχιο Titan συνεθλίβη και ότι τα συντρίμμια που είχαν βρεθεί νωρίτερα στη θαλάσσια περιοχή που πραγματοποιούνταν οι έρευνες, ανήκουν σε αυτό.

Όπως έγινε γνωστό, ο θάνατος των πέντε επιβατών του τουριστικού υποβρυχίου ήταν ακαριαίος μετά την καταστροφική αποσυμπίεση που συνέβη λίγο πριν να φτάσουν στο ναυάγιο του Τιτανικού. Αυτό τουλάχιστον εξηγούν οι ειδικοί και ένας από αυτούς, είναι και ο Ντέιλ Μολ.

Σε τέτοια βάθη, άλλωστε, οι πιέσεις που ασκούνται είναι εξαιρετικές και έτσι, οι θάνατοι και των πέντε ήταν γρήγοροι και ανώδυνοι, εξήγησε ο πρώην διευθυντής υποβρύχιας ιατρικής στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, Ντέιλ Μολ.

«Όλα θα ήταν τόσο ξαφνικά που δεν θα κατάλαβαν ποτέ ότι υπήρξε κάποιο πρόβλημα ή τι τους συνέβη. Είναι σαν να είσαι εδώ τη μια στιγμή και την επόμενη όλα έχουν σβήσει. Είσαι ζωντανός στο ένα milisecond και νεκρός στο επόμενο».

Και κάπου εδώ, κάνει την εμφάνισή του το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο TikTok, το οποίο προσπαθεί να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη στο υποβρύχιο όταν υπέστη την καταστροφική αποσυμπίεση.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του βίντεο, με την έκρηξη, ο αέρας στο βαθυσκάφος θα έφτανε τις θερμοκρασίες που επικρατούν στην επιφάνεια του Ήλιου ενώ το κέλυφος του Titan θα γινόταν συντρίμμια μέσα σε μόλις 30 milisecond.

 

Η ανακοίνωση της OceanGate: 

«Πιστεύουμε ότι ο διευθύνων σύμβουλός μας Stockton Rush, Shahzada Dawood και ο γιος του Suleman Dawood, ο Hamish Harding και ο Paul-Henri Nargeolet, δυστυχώς είναι νεκροί.

Ήταν αληθινοί εξερευνητές που μοιράστηκαν μία περιπέτεια. Οι καρδιές μας είναι με αυτές τις πέντε ψυχές και κάθε μέλος των οικογενειών τους αυτή την τραγική στιγμή. Λυπούμαστε για την απώλεια της ζωής και τη χαρά που έφεραν σε όλους όσους γνώριζαν.

Αυτή είναι μια θλιβερή στιγμή για τους αφοσιωμένους υπαλλήλους μας που θρηνούν βαθιά για αυτήν την απώλεια. Ολόκληρη η οικογένεια της OceanGate είναι βαθιά ευγνώμων για όσους εργάστηκαν τόσο σκληρά για αυτήν την αποστολή.

Εκτιμούμε τη δέσμευσή τους να εντοπίσουν τους πέντε επιβαίνοντες και να εργαστούν σκληρά προκειμένου να υποστηρίξουν το πλήρωμά μας αλλά και τις οικογένειες αυτών των ανθρώπων.

Αυτή είναι μια πολύ θλιβερή στιγμή για όλους μας.

Ζητάμε να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή αυτών των οικογενειών κατά τη διάρκεια αυτής της πιο οδυνηρής στιγμής».