Μεγάλη Εβδομάδα, μεγάλοι αναστεναγμοί για τη δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα. Ιδού η είδηση: Αποφυλακίστηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Παρότι «αμετανόητος» και δεν το λέμε (μόνο) εμείς. Ο εισαγγελέας το έθεσε έτσι. Προτάσσοντας αυτόν ως τον κύριο λόγο για να εισηγηθεί στο αρμόδιο συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας να μην δώσει εντολή αποφυλάκισης.

«Έχει όλες τις τυπικές προϋποθέσεις για να βγει, δεν έχει όμως τις ουσιαστικές, ενώ επιμένει να δηλώνει ότι βρίσκεται έγκλειστος στο πλαίσιο πολιτικής δίωξης και σκευωρίας», το ρεζουμέ της εισήγησής του.

Οι δικαστές του Συμβουλίου, ωστόσο, δεν το είδαν έτσι και απέρριψαν την εισαγγελική πρόταση. Σύμφωνα με τη δική τους θεώρηση των πραγμάτων, οι όποιες αμφιβολίες συντρέχουν στο πρόσωπο του καταδικασμένου, λειτουργούν υπέρ του. Επιπλέον αξιολόγησαν τη διαγωγή του θετικά και δεν δέχθηκαν ότι η αρθρογραφία του, δηλώνει ένδειξη τέλεσης νέων πράξεων αν αποφυλακιστεί.

Νίκος Μιχαλολιάκος: Οι περιοριστικοί όροι που θα έχει από εδώ και στο εξής

Ως εκ τούτου ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» βρίσκεται πλέον εκτός φυλακής. Αρχικά καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών για τη διεύθυνση ενός ναζιστικού μορφώματος με μακροχρόνια αιματηρή δράση, ο Νίκος Μιχαλολιάκος (θα) κυκλοφορεί ελεύθερος με τους εξής περιοριστικούς όρους:

* απαγόρευση εξόδου από την Περιφερειακή Ενότητα Αττικής,

* υποχρεωτική εμφάνιση στο Αστυνομικό τμήμα Πεύκης – όπου είναι ο τόπος διαμονής του – μια φορά το μήνα

* απαγόρευση συναναστροφής με συγκατηγορουμένους του καταδικασμένους για την ίδια υπόθεση