Δεν θα θέλαμε να βρεθούμε σε αυτή τη θέση. Σκεφτείτε τώρα να είστε “πράσινοι”, να έχετε μεγαλώσει ή να έχετε χτίσει οι ίδιοι ένα σπίτι βασισμένο στα θεμέλια του ΠΑΣΟΚ και να σας ζητούν να πατήσετε το stop στην κασέτα που, εδώ και δεκαετίες, παίζει το “Καλημέρα Ήλιε”. Μιλάμε για σοβαρή κρίση ταυτότητας, όχι αστεία.

Να που έφτασε και αυτή η στιγμή όμως. Για την ακρίβεια, είχε έρθει από το 2011 αλλά είναι πολύ πιθανό να μην το θυμάστε. Όπως τότε, έτσι και τώρα, η κόρη του αείμνηστου συνθέτη Μάνου Λοΐζου, κ. Μυρσίνη Λοΐζου, ζητά την απόσυρση του τραγουδιού «Καλημέρα Ήλιε» από τις εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ. Βαρύ πλήγμα για την παράταξη.

Σε ανάρτησή της στο facebook, ζητά από τον Νίκο Ανδρουλάκη να σεβαστεί την επιθυμία της, που έχει κοινοποιηθεί επίσης και με εξώδικη διαμαρτυρία, και να μην παίζει στις προεκλογικές δραστηριότητες του κόμματος το «Καλημέρα Ηλιε» (τραγούδι -ύμνος του ΠΑΣΟΚ).

Έχουμε και λέμε: «Κύριε Ανδρουλάκη, παρακαλώ πολύ σεβαστείτε την επιθυμία μου -που έχει κοινοποιήσει η δικηγόρος μου στο κόμμα σας προ δύο μηνών με εξώδικη διαμαρτυρία- και αποσύρετε το τραγούδι του πατέρα μου “Καλημέρα Ήλιε” από όλες τις προεκλογικές σας δραστηριότητες.

Άραγε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τον πολιτισμό, συμπεριλαμβάνει την ελεύθερη καταπάτηση των πνευματικών δικαιωμάτων;», αναφέρει στην ανάρτησή της, η Μυρσίνη Λοΐζου.

Τι υποστήριζε η Μυρσίνη Λοΐζου το 2011; «Το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου λαού, για δημοκρατία και ελευθερία. Εσείς όμως, είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος. Ως εκ τούτου, σας απαγορεύω ρητά και κατηγορηματικά, να χρησιμοποιείτε έργο ή μέρος του έργου του Μάνου Λοΐζου, σε οποιαδήποτε κομματική σας εκδήλωση ή δραστηριότητα».