Κάτι δεν πήγε καλά στην επιτροπή της ΕΡΤ που στέρησε από την Κύπρο το 10αρι. Δεν μας έφτανε το φιάσκο με την ελληνική συμμετοχή στον πιο εύκολο ημιτελικό με τον 16χρονο που κατάφερε να αποκλειστεί με επιτυχία, είχαμε και το 12αρι στο Βέλγιο που ούτε ο ίδιος ο Βέλγος δεν πίστευε ότι του το δώσαμε. Μέσα σε λίγα λεπτά το #Δώσαμε4 έγινε viral. 

https://twitter.com/hashtag/eurovisiongr?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Ο Φώτης Σεργουλόπουλοw ανακοίνωσε για λογαριασμό της Ελλάδας το 12άρι της επιτροπής και μίλησε για το παρασκήνιο της ψηφοφορίας. “Αυτή η επιτροπή ήταν η Εύα Θεοτοκάτου, ραδιοφωνική παραγωγός του Εν Λευκώ, η Κλαούντια Μάτολα ραδιοφωνική παραγωγός του Κόσμος 93,6, ο Τάκης Γιαννούτσος, ραδιοφωνικός παραγωγός στον Pepper 96,6  ο Χρήστος Γιακουμόπουλος, γενικός διευθυντής, του ραδιοφωνικού σταθμού Galaxy 92 και ο Νίκος Νικολακόπουλος, διευθυντής του My Radio 104,6. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν η επιτροπή η οποία ψήφισε στην ψηφοφορία της επιτροπής. Αυτή είναι η γνώμη τους. Και αισθάνομαι ότι αυτή η επιτροπή ίσως είναι από τις πρώτες φορές, ή μάλλον είναι η πρώτη φορά, που λειτούργησε χωρίς να σκεφτεί καμία συμμαχία και μία συμπάθεια. Ψήφισε όπως πίστευε. Και αυτό εγώ το σέβομαι. Δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ ή δεν συμφωνώ”.

https://twitter.com/NikosKotzias/status/1658014249338253312?ref_src=twsrc%5Etfw

Τη δική του ανάλυση έκανε σε ανάρτησή του στο Twitter και ο Νίκος Κοτζιάς, πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας και σήμερα επικεφαλής της κίνησης “Πράττω¨”.  Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών κρίνει ότι υπάρχει σχέδιο από ένα κυρίαρχο σύστημα που θέλει να χαλάσει τις σχέσεις της Ελλάδας με την Κύπρο.”Το τεσσάρι στην Κύπρο στην Eurovision, δεν είναι το πρόβλημα, αλλά το αποτέλεσμα, ένα ακόμα δείγμα, της προσπάθειας που κάνουν πολλές πλευρές του κυρίαρχου συστήματος να αποξενωθεί η ελληνική κοινωνία από την Μεγαλόνησο και το Κυπριακό, ώστε να προωθηθούν τα απορριπτέα σχέδια τους”. Δεν είναι parody account. 

 

Με το 4αρι που έδωσε η ελληνική επιτροπή στην Κύπρο ασχολήθηκε και ο Νίκος Μουτσινάς το μεσημέρι της Δευτέρας. Αρχικά, ο παρουσιαστής ενώ έβλεπε το σχετικό στιγμιότυπο της βαθμολογίας, αναφώνησε: «Έλα μ…ί στον τόπο σου! Τι αλά μπελζίκ ρε Φώτη; Στο Βέλγιο;Εγώ δεν καταλαβαίνω από πού ορμώμενοι δώσαμε τέσσερις βαθμούς στην Κύπρο και συγκεκριμένα σε αυτό το τραγούδι της Κύπρου. Δεν καταλαβαίνω με ποια λογική. Πέρα από το γείτονες χώρες που αγαπιόμαστε και δίνουμε δωδεκάρια, έχουμε ακούσει γιουχαΐσματα εκατομμύρια χρόνια και με τραγούδια που μπορεί να μην άξιζαν το 12… Δεν καταλαβαίνω γιατί δώσαμε 4 στο παιδί αυτό και δώσαμε 12 στο Βέλγιο. Ούτε το Βέλγιο δεν το πίστευε. Κάναμε το εφέ;”.