Πολλές φορές χρειάζεται να βλέπει κανείς με τα ίδια του τα μάτια τα γεγονότα για να τα πιστέψει. Διότι η πίστη είναι ένα μονοπάτι που σε κάνει να εθελοτυφλείς. Αν κάποιος δηλαδή αποκάλυπτε τα περιστατικά που λαμβάνουν χώρα στη Μονή Αββακούμ, χωρίς αποδείξεις, τότε το επικρατέστερο σενάριο είναι να μην τον πίστευε κανείς. 

Το ότι, δηλαδή, ένας μοναχός στη Μονή Αββακούμ στην Κύπρο, χτύπησε με το ζωνάρι μια γυναίκα, η οποία δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια της στη συνέχεια, θα έλεγε κανείς πως πρόκειται για κακοπροαίρετη και ψευδή είδηση. Γι’αυτό όμως υπάρχει το ηχητικό και οπτικό ντοκουμέντο, που κάνει το γύρο του διαδικτύου, και αποτυπώνει ξεκάθαρα έναν μοναχό να ωρύεται κυριολεκτικά.

Το γεγονός αποκάλυψε το πρωτοσέλιδο του Sigma, που έφερε στο φως της δημοσιότητας και το βίντεο, με όλη την απρόκλητη βία συσσωρευμένη. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στον εξωτερικό χώρο της εκκλησίας, όπου κάποιοι αρχιμανδρίτες λογομαχούν με μία γυναίκα, η οποία ασκούσε χρέη καθαρίστριας. 

Αυτή η γυναίκα προσπαθούσε να τους δώσει κάτι, αλλά αυτοί αρνούνταν. Οι αρχιμανδρίτες ωρύονται καθόλη τη διάρκεια, ενώ η γυναίκα κάποια στιγμή πέφτει στο έδαφος. Και η συνέχεια είναι αυτή που έφερε εμάς στα όριά μας. Βλέπουμε τον μοναχό, που δεν σταματάει να φωνάζει, να χτυπά με το ζωνάρι του τη γυναίκα, με τέτοια μανία που η ζώνη έσπασε και το μεταλλικό κομμάτι έφυγε.

Η γυναίκα φεύγοντας πιάνει τη μέση της και παραπατάει, ενώ ο μοναχός συνεχίζει να φωνάζει λέγοντας πως τα νεύρα του έχουν σπάσει και πως ήταν πολύ κουρασμένος.

Στο μεταξύ, δύσκολο να είσαι μοναχός στη Μονή Αββακούμ τις τελευταίες ώρες, αφού χθες κυκλοφόρησε ένα ακόμη αποκαλυπτικό βίντεο, όπου οι μοναχοί παρασκεύαζαν μύρο που τοποθετούσαν στον σταυρό τον οποίο χρησιμοποιούσαν για να πείσουν τους πιστούς ότι κάνει θαύματα και γιατρεύει ασθένειες αλλά και σε άλλες θρησκευτικές τελετές.