Είναι μεγάλος ο πειρασμός να αρχίσουμε να πετάμε ατάκες του στιλ «δίνει ύψος στην (πολιτική) ομάδα», «βάζει τρίποντο στην καρδιά των ψηφοφόρων», «καρφώνει για τη νίκη» και άλλα τέτοια γραφικά, αλλά δεν θα το κάνουμε (ή μόλις το κάναμε κεκαλυμμένα;). Αν ο Νίκος Παππάς μοιράζει όντως στο κοντινό μέλλον το χρόνο του ανάμεσα στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο δεν θα το κάνει για να παίξει μπάσκετ, αλλά για να ασκήσει ενεργή πολιτική.

Και πώς θα πάει, αν πάει, ως εκεί; Ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ο Στέφανος Κασσελάκης η αιτία που «ψήθηκε» να δοκιμάσει, εξήγησε ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας μιλώντας στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» του Alpha.

«Έχουμε συναντηθεί δύο φορές με τον Στέφανο Κασσελάκη. Βλέπω έναν “καθαρό” άνθρωπο, ο οποίος είναι πολύ αποφασισμένος. Μακάρι να επιβεβαιωθεί αυτό. Δεν είμαι σε θέση να τον αξιολογήσω, γιατί δεν τον ξέρω ακόμα τόσο καλά», σχολίασε.

Την αμαρτία μας τη λέμε πάντως, δεν το δένουμε ακόμα πως θα είναι τελικά υποψήφιος. Θυμόμαστε γαρ πως αρχικά είχε δηλώσει πως θα κατεβεί για δήμαρχος Αθηναίων, αλλά τελικά, με δική του πρωτοβουλία όπως ξεκαθάρισε, έκανε πίσω. Μπρος πίσω, για να μείνουμε σε μπασκετικό mood.

Σημειωτεόν πως αν πάει στην Ευρωβουλή υπάρχει περίπτωση να συναντήσει εκεί τον Βασίλη Σκουντή. Ο οποίος αναμένεται να κατεβεί υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ. Ο γνωστός αθλητικογράφος, με ειδίκευση στο μπάσκετ, θα είναι ιδανικός για να μας περιγράφει τι θα συμβαίνει στην Ευρωβουλή…

Χώρια την πλάκα, ο Νίκος Παππάς είναι ένας ιδιαίτερα πολιτικοποιημένος άνθρωπος, που δεν φοβάται να πάρει θέση και να υπερασπιστεί τις απόψεις του. Αυτό το «θέλω να προσφέρω» που είπε ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του είναι σίγουρα από καρδιάς.

Μια στάση (πολιτικής) ζωής που τον φέρνει συχνά στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, όπως πρόσφατα που υπερασπίστηκε τις φοιτητικές κινητοποιήσεις. Και ποσώς τον νοιάζει πως λοιδορήθηκε από «απέναντι» ιδεολογικά ως «αιώνιος φοιτητής»…