Δεν χρειάζονται συστάσεις, ξέρουμε όλοι ποιος είναι ο Άρης Πορτοσάλτε και που στρέφεται κομματικά. Αρκεί μόνο να πούμε πως το αγαπημένο του χρώμα είναι το μπλε. Κάθε φορά που ο δημοσιογράφος σχολιάζει ένα θέμα, καταλήγουμε στήλη άλατος με όσα ακούμε και προσπαθούμε πολύ να καταλάβουμε τι και πώς. Όπως μας συνέβη και νωρίτερα σήμερα, στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, που ο Πορτοσάλτε τα έχωσε στην κυβέρνηση. Ναι, τη ΝΔ.

Τρομάξαμε κάπως στην αρχή. Λέμε ‘δεν μπορεί’. Γι’αυτό έχει κρύο σήμερα; Τελοσπάντων με τα πολλά, ο Άρης Πορτοσάλτε σχολίασε το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα. Να σας βάλουμε λίγο στο κλίμα, σε περίπτωση που έχετε χάσει τις λεπτομέρειες. Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη, ό,τι αυθαίρετο φαίνεται από ψηλά, θα υπάρχει καταγραφή με δορυφορικές φωτογραφίες, αεροφωτογραφίες και με drones σε περιοχές που καταγράφονται πολλά φαινόμενα.

Έτσι, ο Άρης Πορτοσάλτε πήρε την πρωτοβουλία με το εν λόγω νομοσχέδιο και προέτρεψε τους πάντες να ‘χτίσουν δίχως αύριο’. Είπε δηλαδή: «Δηλώνω εξ αρχής ότι ούτε οικόπεδο έχω, ούτε θα αποκτήσω. Άρα δεν έχω και κανένα ενδιαφέρον. Λέω λοιπόν σε όλη την Ελλάδα που έχει, παιδιά ήρθε η ώρα να χτίσετε παντού! Δηλαδή, χωρίς έλεος… χωρίς αύριο! Χτίζουμε τα πάντα!».

Και συνέχισε: «Εγώ κατάλαβα ότι χτίζονται όλα! Γιατί έχουμε γαλαντόμα κυβέρνηση η οποία…», με τον Βαγγέλη Παπαδημητρίου να τον συμπληρώνει λέγοντας, «η οποία φάσκει και αντιφάσκει. Από τη μία λέει αυθαίρετα και από την άλλη λέει κλιματική αλλαγή» και τον Άρη Πορτοσάλτε να προσθέτει: «Εκεί θα κατέληγα αλλά μου το πήρες».

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Δημήτρης Οικονόμου λέγοντας πως ‘υποτίθεται ότι η κυβέρνηση βάζει φρένο’, με τον Άρη Πορτοσάλτε να συνεχίζει το σερί και να του απαντά «από το πολύ φρενάρισμα θα δούμε ζωγραφιές στο δρόμο από τα λάστιχα». Πώς τους πετσόκοψες έτσι βρε Πορτοσάλτε.