Τόσες εβδομάδες ακούμε από διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εκνευρίζονται που μιλάνε για εικόνα τσίρκου για το κόμμα και ευτυχώς φρόντισαν μέσα σε ένα σαββατοκύριακο να επιβεβαιώσουν πως δεν πρόκειται για τσίρκο. Στα τσίρκο έχουμε δει προγραμματισμό, έχουμε δει πειθαρχία, έχουμε δει μια ταύτιση, μια σύμπλευση σε ένα όραμα. Στον ΣΥΡΙΖΑ κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Και ευτυχώς που υπάρχει αυτός ο σόουμαν, ο Στέφανος Κασσελάκης, που κάνει τον P. T. Barnum (τον πρώτο σόουμαν σε τσίρκο στις ΗΠΑ) να τρέμει στον τάφο του.

Στη χθεσινή ομιλία του μετά την αποχώρηση της Ομπρέλας, αρκούσε μια κίνηση μισού δευτερολέπτου για να καταλάβουμε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ήρθε και μας άλλαξε τη μοίρα, χωρίς να τον λένε Καλομοίρα. Την πολιτική μοίρα βεβαίως βεβαίως, αφού πια έχουμε ένα πολιτικό ριάλιτι που βάζει πολύ δύσκολα στον ΣΚΑΪ για το πώς θα στήσει το Survivor.

Στην ομιλία του λοιπόν, ο Κασσελάκης έκανε λόγο για «ξεσκόνισμα» σε όσα έχουν ειπωθεί και έκανε την χαρακτηριστική κίνηση στον ώμο του. Επειδή κιόλας φοράει πολύ κολλητά τα πουκάμισα και τα παντελόνια, κατάλαβε ότι αν τη συνέχιζε για πολύ την κίνηση, θα γινόταν κανένα σκίσιμο στο ρούχο ή θα έφευγε κανένα κουμπί και θα έσκαγε στο κεφάλι κανενός, ή θα του σκιζόταν ο καβάλος και δε θα μπορούσε να κυκλοφορήσει.

Εκτός από επικοινωνιολόγο, θέλει κι έναν άνθρωπο να του πει να φοράει τα πουκάμισα ένα ή δυο νούμερα μεγαλύτερα για να μπορεί να κινείται άνετα. Το ξέρουμε ότι γυμνάζεται, αλλά αν καμιά φορά φάει φασολάδα ή σπανακόρυζο, μπορεί να έχει κανένα φούσκωμα και να πρέπει να ρουφιέται.

Όσα είπε στην ομιλία του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

«Έχουμε προφανώς μία νέα πραγματικότητα: Πλέον δεν υπάρχουν διαγραφές. Συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος δημοψηφίσματος για κανένα θέμα.

Το καταστατικό του κόμματος πάντα ίσχυε, πάντα θα ισχύει, και με μένα πρώτα από όλους.
Από την εισήγηση την οποία ετοίμασαν οι γραμματείς, σας διαβάζω τη διατύπωση η οποία με βρίσκει πλήρως σύμφωνο: «Τα άτομα που εκτοξεύουν τέτοιες ύβρεις και συκοφαντίες δεν μπορεί να φέρουν την ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική συμμαχία και δεν μπορεί να εκπροσωπούν το κόμμα.

Σήμερα αρχίζει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως είπα και χθες -και το εννοώ-, δεν υπάρχει στενός κύκλος. Θέλετε να δουλέψετε; Ελάτε. “Ξεσκονίζω” από πάνω μας ό,τι έχει ειπωθεί εδώ μέσα.
Αύριο είναι μία καινούργια μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Είναι τέτοια η άγνοια που δείχνει για τα πράγματα ο Κασσελάκης, αλλά και η άγνοια κινδύνου που έχει, λες και έχει πατήσει στην κορυφή του Έβερεστ, που το βλέπεις στην άβολη κινησιολογία του. Στην ομιλία του έβλεπες τα χέρια να κάνουν κινήσεις άσχετες με τα λόγια, να είναι ασυγχρόνιστος σαν να έχει πρόβλημα η μετάδοση και να βλέπεις πρώτα εικόνα και μετά ήχο, ενώ φαινόταν πόσο δεν πίστευε στα λεγόμενα του ή πόσο προσπαθούσε να θυμηθεί τι του είπε να πει ο Πολάκης, που του έφευγαν και κάτι κοκοράκια από αυτά που κάνουν τα αγόρια στα 15 τους όταν αλλάζει η φωνή τους.

Τι σημαίνει η κίνηση που έκανε ο Κασσελάκης

Η αποχώρηση της Ομπρέλας και η επικράτηση, εντός του ΣΥΡΙΖΑ, του Κασσελάκη, θα μπορούσε να παρομοιαστεί και ως ένα νοκ άουτ. Κι επειδή ο Κασσελάκης είναι και αμερικανοθρεμμένος, έχει σίγουρα στην κουλτούρα του το entertainment wrestling και θα έχει δει WWE.

Μια από τις χαρακτηριστικότερες signature κινήσεις για KO στο Smackdown είναι αυτή του Τζον Σίνα που πρώτα κάνει το «You can’t see me», μετά ξεσκονίζει τον ώμο του και μετά σκάει με φόρα πάνω στο κεφάλι του αποτελειωμένου αντιπάλου του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ίσως να ήθελε να στείλει ένα μήνυμα για νοκ άουτ προς τους εσωτερικούς πολιτικούς αντιπάλους του.

Ίσως από την άλλη να ήθελε να στείλει ένα μήνυμα για τα Χριστούγεννα, ότι δηλαδή είναι team Κουραμπιές και όχι Μελομακάρονο, κι ας πέφτει η άχνη στο πουκάμισο και είσαι σαν τον Ρόμπι Φάουλερ.

* Πηγή: Intronews.gr