Είπαμε, η φετινή προεκλογική περίοδος ήταν πυρετώδης και είχε όλα τα ακραία, χιουμοριστικά και λούμπεν στοιχεία της. Ένα από αυτά τα περιστατικά που μεταξύ άλλων, είναι θλιβερό και σοκαριστικό συνέβη στο Ναύπλιο και αφορά τον απερχόμενο δήμαρχο της πόλης Δημήτρη Κωστούρο, ο οποίος πετούσε περιττώματα και σκουπίδια έξω από το σπίτι πολιτικού του αντιπάλου.

Αυτός λοιπόν ο δήμαρχος, όχι μόνο δεν παραιτήθηκε, όταν ήρθε στο φως της δημοσιότητας το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, που αποδείκνυε ότι εκείνος ήταν που πετούσε σακούλες με περιττώματα και αναγκάστηκε να παραδεχθεί τι έχει κάνει, αλλά βγήκε πρώτος στον πρώτο εκλογικό γύρο.

Συγκεκριμένα, με καταμετρημένο πλέον το 100% των εκλογικών τμημάτων στο δήμο Ναυπλιέων, ο Δημήτρης Κωστούρος συγκεντρώνει το 33.51% έναντι 29.34% του Δημήτρη Ορφανού και όλα θα κριθούν στο νέο εκλογικό ραντεβού την ερχόμενη Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

H αναμέτρηση του Ναυπλίου διεξήχθη και στην σκιά όσων συνέβησαν τον περασμένο Αύγουστο. Ο Δημήτρης Κωστούρος τότε είχε πει πως η πράξη του να πετάξει περιττώματα έξω από το σπίτι του πολιτικού του αντιπάλου, Δημήτρη Ορφανού, ήταν «συμβολική και ανταποδοτική, λόγω της τοξικών σχολίων για την τιμή και την υπόληψή του».

Ο υποψήφιος δήμαρχος, Δημήτρης Ορφανός είχε καταθέσει αίτημα για ασφαλιστικά μέτρα, ώστε να μην πλησιάζει το σπίτι του ο Δημήτρης Κωστούρος, τα οποία και έγιναν δεκτά. Η μονομαχία των δύο αντρών για τη θέση του δημάρχου, θα κριθεί στον δεύτερο γύρο. Ας ελπίσουμε χωρίς παρατράγουδα.