Ισχυρό και επικίνδυνο αναμένεται το κύμα κακοκαιρίας Elias που βρίσκεται προ των πυλών. Την εμφάνισή τους έκαναν βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Δυτική Μακεδονία τις πρωινές ώρες της Δευτέρας και σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα επηρέασει μέχρι και την Πέμπτη αρκετές περιοχές της χώρας. Το ανησυχητικό είναι πως πρόκειται να επηρεάσει και τις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel.

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε λόγο για σταδιακή επιδείνωση τις επόμενες τρεις μέρες, ενώ δεικτικά σχολίασε: «Τελικά δεν θα βρέξει λίγο αλλά πολύ. Όταν περάσει η κακοκαιρία θα βγουν οι τελικές προγνώσεις». Στην αντιπαράθεση των μετεωρολόγων είχε προηγηθεί η αντίδραση του Θοδωρή Κολυδά σε προηγούμενη πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη περί κακοκαιρίας που θα θυμίζει Daniel και κατόπιν οι διευκρινίσεις του δεύτερου.

Όσον αφορά την σημερινή πρόγνωσή του για την κακοκαιρία Elias ο Κλέαρχος Μαρουσάκης μίλησε για όγκο νερού 300-500 τόνους ανά στρέμμα στη Θεσσαλία από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη.

Η ΕΜΥ έχει ήδη αναβαθμίσει το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας. 

Τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν περιοχές που υπέστησαν μεγάλες καταστροφές από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Για αυτό τον λόγο εστάλη μήνυμα από το 112. «Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) από πρωινές ώρες της 25/9 και για τα επόμενα δύο 24ώρα σε ευρύτερη περιοχή Θεσσαλίας, Σποράδες, Φθιώτιδα και βόρεια Εύβοια. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», ανέφερε το μήνυμα.