Υπέροχα ελληνικά μίντια. Τρεις λέξεις, πόσα πολλά fake news. Η πιο πρόσφατη ιστορία, σημερινή, αφορά τη γιαγιά του Κασσελάκη και τη δήλωσή της: «Εγώ το λέω, ψηφίζω Νέα Δημοκρατία – Και αυτός Νέα Δημοκρατία ήταν».

Από την αρχή κάτι δεν κολλούσε και το ήξερες. Όχι επειδή είσαι «λαγωνικό», αλλά επειδή η ίδια η «γιαγιά» φρόντισε να περιγράψει τη συγγένεια της με τον Στέφανο Κασσελάκη: «ο προππάπους του με την πεθερά μου ήταν αδέλφια».

Δηλαδή μιλάμε για συγγένεια -όχι αστεία.

Αυτή η «γιαγιά», λοιπόν, δεν ήταν παρά σαν εκείνους τους συγγενείς που βλέπεις για πρώτη φορά στη ζωή σου στο γαμήλιο τραπέζι ενός τριτοξάδελφου και σε πυροβολούν με ερωτήσεις πιο πιεστικά και από ανακριτή στο Έτερος Εγώ. Δηλαδή ξέρεις ήταν η κλασσική «‘Όχι γιαγιά, δεν σκοπεύω να παντρευτώ ακόμα», η παραδοσιακή «Όχι γιαγιά, δεν την αγαπώ τη δουλειά μου, τη σιχαίνομαι βασικά», η πάντα αγαπημένη «Όχι γιαγιά, δεν θα βάλω μπρος για παιδάκι. Με άλλα λόγια η «Στα τσακίδια τώρα, γιαγιά».

Ψιλά γράμματα όλα αυτά, αρκεί να βγουν οι τίτλοι. Και μέχρι να έρθει ο ίδιος ο Κασσελάκης να πει το αυτονόητο. «Παιδια, ξέρετε, δεν είναι γιαγιά μου αυτή η κυρία». Δηλαδή οκ δεν το είπε έτσι ακριβώς, το είπε προβοκάτσια. Διότι αυτή την κυρία όπως ισχυρίζεται στη σχετική ανάρτηση δεν την έχει δει ποτέ στη ζωή του. Όσο για τις δύο του γιαγιάδες, αυτές δεν ζουν.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

Ζητώ σεβασμό στη μνήμη των δύο γιαγιάδων μου.

Σε εκπομπή φιλοξενήθηκε κυρία που δεν έχω δει ποτέ μου, παρουσιάστηκε ως γιαγιά μου και είπε ότι… ψήφιζα ΝΔ!

Δε θα μιλήσω για προβοκάτσια.

Οι πολίτες καταλαβαίνουν.

Και με ποιους τα έχω βάλει.

Και ότι δεν με «κρατάει» κανένας.

Βέβαια μικρή σημασία έχουν αυτά. Αύριο ίσως μάθουμε ότι γιαγιά του Στέφανου Κασσελάκη είναι η Χρυσούλα -δεν γνωρίζω κανένα- Διαβάτη.