Σπίτια που το νερό έχει φθάσει ως τις σκεπές, εγκλωβισμένοι άνθρωποι που προσπαθούν να σωθούν με οποιοδήποτε τρόπο και κάνουν δραματικές εκκλήσεις. Η Καρδίτσα έχει «βουλιάξει» και η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη τις τελευταίες ώρες.

Ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε στα social media αποτυπώνει ακριβώς το μέγεθος της καταστροφής στην Καρδίτσα από την κακοκαιρία Daniel. Το νερό έχει φθάσει σχεδόν μέχρι τις σκεπές των σπιτιών και ένας πατέρας προσπαθεί να σώσει τα δύο μικρά παιδιά του και το σκυλάκι τους με ένα φουσκωτό στρώμα θαλάσσης.

«Κοιτάξτε τα παιδάκια με το σωσίβιο. Θα πνιγεί ο κόσμος. Κοιτάξτε που μας καταντήσατε. Που είναι ο στρατός; Έστω μια βάρκα. Κατάντια. Κοιτάξτε οι ψυχούλες. Έχουμε πνιγεί εδώ στον Παλαμά» φωνάζει ο κάτοικος που τραβάει το βίντεο. Οι υπόλοιποι κάτοικοι προσπαθούν να τον βοηθήσουν ενώ παρακολουθούν με αγωνία όσα εξελίσσονται. «Σωθήκατε, σωθήκατε» του λένε μόλις καταφέρνει να προσεγγίσει.

 Οι κάτοικοι καταγγέλλουν καθυστέρηση του 112, αλλά και έλλειψη βοήθειας από τις αρμόδιες αρχές. Δεκάδες άνθρωποι έχουν ανέβει στις στέγες των σπιτιών τους και σε ψηλά σημεία και καλούν σε απεγκλωβισμό, αφου δεν έχουν τρόπο διαφυγής.

Κάτοικος του χωριού Παλαμά έκανε έκκληση για βοήθεια μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ και εκτός από εγκλωβισμένους, έκανε αναφορές για πνιγμένους ανθρώπους μέσα στα σπίτια τους. «Έχουν καταπλακωθεί άνθρωποι μέσα στα σπίτια τους. Αυτή τη στιγμή καλώ σε βοήθεια από την απέναντι πλευρά. Είναι ψηλό το σπίτι μου και έχω ανέβει ψηλά. Έχουν έρθει στο σπίτι μου κάτοικοι από τις γύρω οικίες. Έχουν πεθάνει άνθρωποι, έχουν πνιγεί. Ακριβώς στο απέναντι σπίτι, έμενε ένας άνθρωπος μέσα μόνος του. Δεν μπόρεσα να τον βοηθήσω. Έπεσε το σπίτι του, καταπλακώθηκε. Κάθε 10 λεπτά ακούς σπίτι να γκρεμίζεται. Είναι εγκλωβισμένοι πολλοί άνθρωποι».

«Δεν ξέρετε τι ουρλιαχτά ακούγονται» είπε χαρακτηριστικά μια κάτοικος από τον Παλαμά Καρδίτσας.