Για αρχή, να πούμε ότι σήμερα, Τετάρτη (26/07), από τις 12:00 έως και τις 17:00, υπάρχει απαγόρευση κάθε εξωτερικής εργασίας και, φυσικά, του delivery αφού η σημερινή, αναμένεται να είναι η πιο ζεστή ημέρα του καλοκαιριού και κατά συνέπεια και του χρόνου, με τη θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και τους 46 βαθμούς σε περιοχές της χώρας.

Και αφού το ξεκαθαρίσαμε αυτό, πάμε στα της θερμοκρασίας. Αυτή, όπως διαβάζουμε στο intronews.gr, θα φτάσει στα πολύ υψηλά επίπεδα της Τρίτης, αλλά από το απόγευμα στη βορειοδυτική χώρα και πιο συγκεκριμένα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά η καιρική κατάσταση θα αλλάξει με καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από πολύ ενισχυμένους βόρειους βορειοδυτικούς ανέμους (μπουρίνια).

Τα περιορισμένης διάρκειας, αλλά έντονα αυτά φαινόμενα θα επεκταθούν το βράδυ στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη δυτική Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο. Την Πέμπτη (27/07) η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς σε όλη τη χώρα και δεν θα ξεπερνά τους 35 με 37 βαθμούς κάτι που σημαίνει ότι το ερκοντίσιον θα πάρει λίγες ανάσες.

Η θερμοκρασία θα ανέβει περισσότερο το Σάββατο, ενώ η κορύφωση του καύσωνα θα έρθει την Κυριακή όπου η θερμοκρασία θα αγγίξει μέχρι και τους 45 βαθμούς Κελσίου που σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους θα δημιουργήσουν ένα καυτό λίβα που θα σαρώνει τη χώρα.