Όπως λογικά ήδη θα διαβάσατε αφού η είδηση παίζει κυριολεκτικά παντού, είχαμε πτώση αεροσκάφους Canadair CL-215 που επιχειρούσε στο μέτωπο της πυρκαγιάς στον Πλατανιστό Καρύστου, στην Εύβοια. Το εναέριο μέσο έπεσε μέσα σε ρεματιά η οποία οδηγεί στο χωριό Ποτάμι, ενώ επιχειρούσε στο έργο κατάσβεσης στην Κάρυστο. Τη στιγμή που μιλάμε είναι άγνωστη η κατάσταση των δύο χειριστών του αεροσκάφους, ωστόσο, σημειώνεται ότι τα Canadair δεν έχουν σύστημα εκτόξευσης καθισμάτων σε περίπτωση κινδύνου

Το αεροσκάφος μετά τη ρίψη νερού έκανε βύθιση και κατά την προσπάθεια ανύψωσής του, ο δεξιός πλωτήρας του φαίνεται να βρήκε σε κάποιο δέντρο, όπως ακούμε και στο βίντεο που ακολουθεί, με αποτέλεσμα την απώλεια στήριξης που οδήγησε και στην πτώση του στη ρεματιά. Στη συνέχεια, παραδόθηκε στις φλόγες.

Αυτή τη στιγμή, ελικόπτερο βρίσκεται πάνω από το σημείο της πτώσης. Επίσης, έχουν μεταβεί πυροσβέστες και αστυνομικοί προκειμένου να προσεγγίσουν το Canadair και να δουν την κατάσταση. Επιπλέον, έρευνες πραγματοποιούν στην περιοχή ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας.

To Canadair που κατέπεσε, το οποίο ήταν CL – 215 ήταν της ανήκε στην Πολεμική Αεροπορία. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, είχε βάση τη Νέα Αγχιάλο Μαγνησίας.

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας για την πτώση του CL-215

«Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 15:05 αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο Ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού.

Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μαγκώτσιος
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ»