Δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με καύσωνα και σίγουρα δεν θα είναι και η τελευταία. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι θα είμαστε ψύχραιμοι. Όχι, σε καμία περίπτωση. Άλλωστε, οι Έλληνες δεν φημίζονται για τις ψύχραιμες αντιδράσεις μας. Θα σας φέρουμε ένα παράδειγμα: Ενώ γνωρίζουμε ότι το μεσημέρι η θερμοκρασία ανεβαίνει κατακόρυφα, το EternityGr, αντί να κάτσει στο σπτάκι του, επέλεξε να μοιραστεί μαζί μας μερικές φωτογραφίες που ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΟΚ!!

Ανάσα.

Αυτές τις φωτογραφίες του Δημήτρη Κορέτσου, λοιπόν, είναι τραβηγμένες με θερμική κάμερα και δείχνουν τις θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στην άσφαλτο και πάνω στα αυτοκίνητα. Πόση θερμότητα να αντέξουμε ακόμα ρε παιδιά, φτάνει. Μη ξεχνάμε ο καύσωνας Κλέων/Κύριε Μάνο κορυφώνεται σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Στην οροφή του οχήματος στις φωτογραφίες, «έπιασε» τους 84 βαθμούς Κελσίου ενώ στα πλαϊνά τους 70,1 βαθμούς. Η θερμοκρασία στην άσφαλτο κυμαίνεται από 57,5 βαθμούς ως 62,3 βαθμούς, όπως φαίνεται σε άλλες φωτογραφίες. Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι, αν δούμε τον γείτονα να πετάει αβγά στο καπό για να γελάσει ή για να πειστεί ότι όντως έφτασε το αυτοκίνητό του σε αυτή τη θερμοκρασία, δεν θα μας κάνει εντύπωση.

Στα λιγότερο ή περισσότερο σημαντικά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ για τον καύσωνα, σήμερα Παρασκευή οι υψηλές θερμοκρασίες θα «πιάσουν κόκκινο» καθώς η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει: α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου β. στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 με 41, στο εσωτερικό της Στερεάς τους 41 με 43 και στο εσωτερικό της Θεσσαλίας τους 43 και πιθανόν τους 44 βαθμούς Κελσίου γ. στη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Αυτά για σήμερα, τα λέμε στο αυριανό δελτίο καιρού.