Το ερκοντίσον, παιδιά, το ερκοντίσιον. Και λίγο νερό. Παγωμένο νερό. Δεν είναι ότι δεν ξέρουμε από υψηλές θερμοκρασίες στην Ελλάδα, αλλά όπως και να το κάνουμε, δεν είναι κάτι ευχάριστο. Βέβαια, όταν τον Ιούνιο έβρεχε, κάνατε παράπονα. Για να σας δούμε τώρα…

Από την Τετάρτη 12 Ιουλίου θα ιδρώσουμε περισσότερο από το κανονικό και αυτό γιατί έρχεται ένας ωραιότατος καύσωνας. Δεν το λέμε εμείς, το λένε οι μετεωρολόγοι με την κορύφωση του θερμού κύματος να αναμένεται το διήμερο της Παρασκευής και του Σαββάτου. Θα περάσουμε τέλεια! Ή και όχι.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, έγραψε στο Twitter ότι το κύμα καύσωνα θα ονομαστεί “Κλέων” και σε αυτό το σημειο να σας ζητήσουμε συγγνώμη για το αστειάκι με τη φωτογραφία.
«Σε επίπεδα καύσωνα η χώρα από την Τετάρτη έως τουλάχιστον την ερχόμενη Δευτέρα. Το μέγιστο των θερμοκρασιών προσδιορίζεται την Παρασκευή και το Σάββατο. Σε λίγο έκδοση έκτακτου δελτίου.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τοπικά στους 42-43 βαθμούς Κελσίου, στη συνέχεια η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή υποχώρηση, διατηρούμενη ωστόσο για αρκετές ημέρες σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Το επερχόμενο κύμα καύσωνα έχει προκαλέσει την κινητοποίηση των μετεωρολόγων οι οποίοι κάνουν λόγω για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με ακραίες θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Σε ανάρτησή του ο προγνώστης Γιώργος Τσατραφύλλιας, σημειώνει χαρακτηριστικά πως τις ημέρες εκείνες ο υδράργυρος θα δείξει 45 σε Θεσσαλία, Βόρεια Ελλάδα και Πελοπόννησο.

Εσείς, ετοιμάσατε βαλίτσες για Ανταρκτική ή ακόμα;