Μία ευχαρίστηση είχαμε και εμείς: να τσακωνόμαστε με αυτούς που παίζουν ρακέτες, με την ελπίδα να έρθει αυτή η κίτρινη μπαλίτσα στον καφέ μας και να τον ρίξει κάτω. Να ανταλλάξουμε καμιά βαριά κουβέντα, όσο συγκρίνουμε το μαύρισμά, τα λάδια μας μας, τα σπίντο μας, τις γάμπες μας. Ξέρετε πώς πάει, αυτό είναι το ελληνικό καλοκαίρι.

Δυστυχώς όμως το μέτρο της απαγόρευσης των ξύλινων ρακετών, το οποίο είχε ξεκινήσει από το 2006 αλλά δε βαριέσαι, στην Ελλάδα είμαστε,, θέτει σε ισχύ σε συγκεκριμένες παραλίες του ο Δήμος Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης. Θα βρουν την ηρεμία τους οι άνθρωποι.

Πιο συγκεκριμένα, στις παραλίες του Καβουριού και της Μαλτσινιώτης απαγορεύονται οι ρακέτες και στους βοτσαλωτούς ή αμμώδεις παραβάτες, θα επιβάλλεται και πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ. Ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, κάπως πικραμένος από την εξέλιξη, είπε πως παίζει ρακέτες «χωρίς να ενοχλώ όσους πήγαν στην παραλία για να ηρεμήσουν».

«Προφανώς και η ρακέτα επιτρέπεται στις παραλίες και ο Δήμος μας έχει χρηστικό θαλάσσιο μέτωπο περίπου 20 χιλιομέτρων. Στον Άγιο Νικόλαο υπάρχουν σπίτια στα 10 μέτρα από την παραλία και εκεί μαζεύονται τα μέλη του συλλόγου φίλων ρακέτας οι οποίοι την άνοιξη και το φθινόπωρο δημιουργούν μία χαοτική κατάσταση. Εκεί έχει απαγορευτεί από το 2010», είπε ο κ. Κωνσταντέλλος.

Διευκρίνισε επίσης πως η απόφαση για την απαγόρευση αφορά δύο παραλίες και στις υπόλοιπες «καλωσορίζουμε τις ρακέτες και τους ανθρώπους που θέλουν να ξεδώσουν με αυτό τον τρόπο».

Άντε, θα πάμε προς τα εκεί να τσακωθούμε.