Το τρέιλερ του Superpower δείχνει πώς ο Σον Πεν αιφνιδιάστηκε από την εισβολή, έχοντας την πρόθεση να κάνει μια ταινία για το ταξίδι του Βολοντίμιρ Ζελένσκι από κωμικός ηθοποιός να γίνει πρόεδρος της χώρας.

Το Superpower περιλαμβάνει σκηνές με τον Ζελένσκι στο Κίεβο, όταν οι πρώτες βόμβες έπεσαν στην πόλη από τις ρωσικές δυνάμεις τον Φεβρουάριο του 2022. «Είμαστε απλοί άνθρωποι που θέλουν να ζήσουν στη χώρα μας», λέει ο Ζελένσκι στον Πεν στο καταφύγιό του.

Ο Πεν και το συνεργείο του έκαναν επτά ταξίδια στην Ουκρανία για τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ. Η επίσημη σύνοψη της Superpower αποκαλεί τον Ζελένσκι «τον πιο σημαντικό ηγέτη εν καιρώ πολέμου της σύγχρονης εποχής», προσθέτοντας: «Αυτός ο πρώην ηθοποιός που έγινε πρόεδρος οδηγεί τη χώρα του σε σύγκρουση με μια πυρηνική υπερδύναμη, και γίνεται χωνευτήριο της ιστορίας.  Το ντοκιμαντέρ δείχνει ότι η υπερδύναμη της Ουκρανίας βρίσκεται στη δύναμη του ηγέτη της, του λαού της και τελικά της καρδιάς της».

Ο Πεν μιλά επίσης σε βετεράνους από τη ρωσική εισβολή στην Κριμαία το 2014, τη χήρα ενός άνδρα που πέθανε στο Μαϊντάν, καθώς και με παιδιά, δασκάλους, ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους, μουσικούς και πολιτικούς. Μιλάει επίσης σε όσους υποβάλλονται σε στρατιωτική εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένων νέων νεοσύλλεκτων γυναικών.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Πεν δάνεισε ένα από τα Όσκαρ του στον Ζελένσκι, λέγοντας ότι ήταν «ένα συμβολικό ανόητο πράγμα» και του ζήτησε να το επιστρέψει μόλις θριαμβεύσει η Ουκρανία.

Το Superpower θα κάνει πρεμιέρα στις 18 Σεπτεμβρίου στο Paramount+.