Το γυναικείο στήθος έχει περάσει και περνάει πολλά. Αντικειμενοποιείται. Σχολιάζεται. Δέχεται νουθεσίες. Κριτική όταν θηλάζει. Κριτική όταν δεν θηλάζει. Σχόλια όταν κρύβεται κάτω από oversized φούτερ. Σχόλια όταν δεν μπαίνει στον κόπο να κρυφτεί αλλά προβάλλει αναπολογητικά μέσα από αποκαλυπτικά τοπ. Του ζητείται να είναι λίγο μεγαλύτερο, λίγο μικρότερο, λίγο πιο αληθινό, λίγο πιο «ψεύτικο». Να στριμωχτεί μέσα σε άβολα σουτιέν, να τα βγάλει για το καλό της υγείας του. Να κρυφτεί πίσω από πίξελς. Να κρυφτεί γενικώς. 

Μέσα σε όλα αυτά μετριέται και με το φυσιολογικόμετρο. Είναι αυτό φυσιολογικό στήθος; Γιατί είναι το ένα πιο μεγάλο από το άλλο; Γιατί δεν μοιάζει το στήθος της τάδε ηθοποιού ή εκείνης της πορνοστάρ; Οι θηλές γιατί είναι ροζ; Μα εκείνος προτιμά τις καφέ. Όχι τις μεγάλες, τις μικρές. Όχι τις μικρές, τις μεγάλες. Αυτές είναι οι φυσιολογικές. 

Λοιπόν, σας έχουμε νέα. Δεν υπάρχει φυσιολογικό στήθος. Δεν υπάρχει πρότυπο. Δεν υπάρχει καλούπι. Όλα είναι φυσιολογικά και δεν είναι ταυτόχρονα. Και τα παρακάτω σκίτσα που βρήκαμε στο Buzzfeed το αποδεικνύουν, ενώ ταυτόχρονα γιορτάζουν το γυναικείο στήθος σε κάθε μέγεθος και σχήμα. Ακριβώς όπως πρέπει. Χωρίς κανόνες και καλούπια. 

Δες παρακάτω 25 αποδείξεις πως αυτό το «κανονικό στήθος» που λέτε όλοι δεν υπάρχει. Είναι ένας μύθος με τον οποίο πρέπει να ξεμπερδέψουμε.