Ποιος είπε ότι οι singles ονειρεύονται μόνο το γάμο; Σήμερα οι γυναίκες ξέρουν καλύτερα να διαχειρίζονται τη μοναξιά και έχουν ένα όραμα για τις σχέσεις, χωρίς να παραμένουν κολλημένες στα στερεότυπα. Στον αντίποδα βρίσκονται οι άντρες οι οποίοι δεν έχουν καταφέρει ακόμα να καταρρίψουν όλα τα στερεότυπα.

Αυτό προέκυψε από έρευνα που διεξήγαγε η Meetic, ο διαδικτυακός ιστότοπος γνωριμιών που ιδρύθηκε το 2001 στη Γαλλία. Το 52% των γυναικών δήλωσαν ότι συμφωνούν με τη δήλωση ότι είναι καλύτερο να είναι μόνες παρά να κάνουν μια κακή σχέση. Μόνο το 38% των ανδρών από την άλλη σκέφτεται το ίδιο.

Στο 25% των ανδρών δεν αρέσει να είναι ελεύθεροι

Όχι μόνο αυτό: ενώ οι γυναίκες φαίνονται πιο ευπροσάρμοστες και ανεξάρτητες, οι άνδρες παρουσιάζουν μεγαλύτερη δυσκολία στη διαχείριση των κοινωνικών και συναισθηματικών πιέσεων της εργένικης ζωής. Μάλιστα, το 25% αυτών είπε ότι το να είναι ελεύθεροι μερικές φορές κάνει τη ζωή αγχωτική και επηρεάζει το ηθικό τους. Αντίθετα, το 15% των γυναικών αισθάνεται το ίδιο.

Υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα ευρήματα: το 65% των ανδρών εξήγησε ότι προσέχουν περισσότερο την εικόνα τους όταν είναι ελεύθεροι. Στις γυναίκες το ποσοστό αυτό πέφτει στο 53%.

Γιατί οι ελεύθεροι ονειρεύονται γάμο

Οι πιο ουσιαστικές διαφορές, ωστόσο, είναι στον προγραμματισμό και τα κίνητρα που ωθούν τους άνδρες και τις γυναίκες να αναζητήσουν την αδελφή ψυχή τους. Για το 49% των ανδρών που ερωτήθηκαν, μια ιστορία αγάπης θα έπρεπε ιδανικά να κορυφωθεί με γάμο. Μια ιδέα που μοιράζεται μόνο το 35% των γυναικών.

Η διαφορά γίνεται ακόμη πιο εμφανής όταν πρόκειται για παιδιά: το 58% των ανδρών βλέπουν την αγάπη ως ένα μονοπάτι προς τη δημιουργία οικογένειας. Μόνο το 42% των γυναικών συμφωνεί.

Η αγάπη είναι μια ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη

Όμως, πέρα ​​από τις διαφορετικές απόψεις μεταξύ ανδρών και γυναικών, τι δείχνουν αυτά τα στοιχεία; Αρχικά, η αγάπη δεν γίνεται πλέον αντιληπτή μόνο ως μέσο για την επίτευξη ορισμένων παραδοσιακών στόχων, αλλά ως ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη και κοινή ζωή. Αυτή η εξέλιξη στις αντιλήψεις αντανακλά το διαρκή επαναπροσδιορισμό των ρομαντικών ιδανικών και υπογραμμίζει την αυξανόμενη σημασία της οικοδόμησης σχέσεων που βασίζονται στο σεβασμό και την αυτοπραγμάτωση και των δύο εμπλεκομένων μερών.

Διαβάστε τη συνέχεια στο TheNotebook.gr