Ο κόσμος διψάει για εγκλήματα. Θλιβερό αλλά μια ματιά στις επικεφαλίδες εφημερίδων, τα κεντρικά θέματα τηλεοπτικών εκπομπών και στα δημοφιλή # στα σόσιαλ μίντια αρκεί για να παραδεχτούμε πώς οι ιστορίες με αίμα και σπέρμα είναι τα crime stories που παρακολουθούμε χωρίς να χάνουμε επεισόδιο

https://twitter.com/hashtag/JusticeForGabby?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Για όσους δεν γνωρίζετε την υπόθεση: μήνες πριν η 22χρονη Γκάμπι και το αγόρι της, Μπράιαν Λόντρι ξεκίνησαν ένα road trip και ανέβαζαν στους λογαριασμούς τους βίντεο και φωτογραφίες από το ταξίδι τους. Έμοιαζαν με ένα ερωτευμένο και χαρούμενο ζευγάρι και οι followers τους παρακολουθούσαν σε πεζοπορίες σε ορεινά μονοπάτια και να κατασκηνώνουν στην έρημο της Γιούτα. Το νεαρό ζευγάρι τσακώθηκε και ο Λόντρι επέστρεψε με το βανάκι μόνος στο σπίτι του στη Φλόριντα. Φυσιολογικό θα ήταν αν η 22χρονη δεν δηλωνόταν ως εξαφανισμένη. 

Το FBI επιβεβαίωσε ότι τα ανθρώπινα λείψανα/σορός/ μέλη από το σώμα που βρέθηκαν σε μια γωνία του εθνικού πάρκου Grtand Teton ανήκαν στην Πετίτο και ως αιτία του θανάτου της η νεκροψία έδειξε «ανθρωποκτονία». Ο σύντροφός της θεωρείται από τις Αρχές ως πρόσωπο ενδιαφέροντος. Και τον αναζητούν γιατί είναι και αυτός εξαφανισμένος.

https://twitter.com/hashtag/GabbyPetito?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Στο διαδίκτυο όλοι σπεύδουν πλέον να βοηθήσουν τις αρχές να εξιχνιάσει το έγκλημα και να βρουν το δολοφόνο της νεαρής γυναίκας. Τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για γυναικοκτονία.

Η 22χρονη Αμερικανίδα κατέγραφε συστηματικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες με ένα βανπου ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο μαζί με τον 23άχρονο σύντροφό της, Μπράιαν Λόντρι και επρόκειτο να διαρκέσει τέσσερις μήνες. Την Κυριακή 20/09 είχε εντοπιστεί κοντά στο πάρκο του Ουαϊόμινγκ, ένα πτώμα που «ταίριαζε με την περιγραφή της». 

Στις 12 Αυγούστου, η Πετίτο είχε καταθέσει καταγγελία στην αστυνομία της Γιούτα για ενδοοικογενειακή βία· εικόνες από την κάμερα που έφερε αστυνομικός στη στολή του, δείχνουν τη νεαρή κοπέλα αναστατωμένη να διηγείται ότι τσακώθηκε με τον σύντροφό της. Στις 12 Αυγούστου αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε κλήση για ενδοοικογενειακή βία μεταξύ ενός ζευγαριού στην πόλη Moab. Στην καταγεγραμμένη κλήση στην άμεση δράση ακούγεται ένας άνθρωπος να λέει πως ένας άνδρας χαστουκίζει ένα κορίτσι.

Ο Λόντρι επέστρεψε μόνος του από το ταξίδι την 1η Σεπτεμβρίου και η οικογένεια της Γκάμπι ανέφερε την εξαφάνισή της στην αστυνομία στις 11 του μήνα. Στα σόσιαλ έχουν ψάξει από τις λίστες της νεκρής κοπέλας στο Spotify μέχρι τις αναγνωστικές συνήθειες του Λόντρι για ίχνη. Οι γονείς του αργότερα είπαν στην αστυνομία ότι έφυγε από το σπίτι με ένα σακίδιο στις 14 Σεπτεμβρίου. Είχε αρνηθεί να συνεργαστεί με τις Αρχές. Έχει ασκηθεί τεράστια κριτική για την προσοχή που έχει λάβει η συγκεκριμένη υπόθεση επειδή αφορά μια λευκή, νέα, ελκυστική κοπέλα ενώ εκατοντάδες γυναίκες που έχουν δηλωθεί εξαφανισμένες δεν έλαβαν δημοσιότητα ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη.  Στην ίδια περιοχή που βρέθηκε η σορός της Πετίτο έχουν αναφερθεί ως αγνοούμενοι 710 ιθαγενείς μεταξύ 2011 και 2020.

Το χρονοδιάγραμμα της υπόθεσης

 

1 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Λόντρι επιστρέφει μόνος του στο σπίτι που έμενε το ζευγάρι και οι γονείς του στο North Port. Μαζί με το λευκό βαν.

11 Σεπτεμβρίου 2021

Η οικογένεια Πετίτο, που μένει στη Νέα Υόρκη,  αναφέρει την εξαφάνιση της κόρης τους. Ο Λόντρι αρνείται να δώσει κατάθεση.

16 Σεπτεμβρίου 2021

Ο δικηγόρος της οικογένειας Πετίτο διαβάζει επιστολή τους στα Μέσα που εκλιπαρούν τον Λόντρι να βοηθήσει με την έρευνα. «Το μόνο που θέλουμε είναι να επιστρέψει η Γκάμπι στο σπίτι. Βοηθήστε μας».

17 Σεπτεμβρίου 2021

Η οικογένεια Λόντρι καλεί την αστυνομία αλλά καταθέτουν ότι δεν έχουν δει τον Μπράιαν από τις 14/9. Δεν ξέρουν καν που βρίσκεται. Τοπικές και ομοσπονδιακές αρχές ξεκινούν έρευνα για την αναζήτησή του.

https://twitter.com/thereidout?ref_src=twsrc%5Etfw

19 Σεπτεμβρίου 2021

Βρίσκεται η σορός της αγνοούμενης 22χρονης.

20 Σεπτεμβρίου 2021

Οι γονείς του Μπράιαν Λόντρι ανακρίνονται από το FBI. Εκδίδεται ένταλμα έρευνα κι ερευνούν επί ώρες το σπίτι.

21 Σεπτεμβρίου 2021

Γίνεται ταυτοποίηση της σωρού. Ανήκει στην Γκάμπι Πετίτο που έπεσε θύμα ανθρωποκτονίας.