Αν υπάρχει μια ηθοποιός που είναι ο απόλυτος καμβάς για κάθε σκηνοθέτη με όραμα, αυτή είναι η Τίλντα Σουίντον. Έχει Όσκαρ, έχει Bafta, είναι 60 ετών με μοναδική ομορφιά και αγκαλιάζει την έννοια του κουίρ ανεπιτήδευτα.

H Tίλντα Σουίντον φωτογραφήθηκε για λογαριασμό της βρετανικής Vogue από τον Νικολάι φον Μπίσμαρκ, τον σύντροφο της Κέιτ Μος, αγκαλιά με ένα κόκορα στο σκωτσέζικα Highlands.

https://twitter.com/jeremyoharris?ref_src=twsrc%5Etfw

Η συνέντευξη βέβαια έχει – γνώμη μου- περισσότερο ενδιαφέρον. Έγινε με τις πιτζάμες της μέσω Zoom με συνομιλητή τον διάσημο θεατρικό συγγραφέα Τζέρεμι Ο’ Χάρις, τον ανερχόμενος συγγραφέας του “Slave Play” που είναι υποψήφιο για βραβεία 12 Tony, τον μαύρο ακτιβιστή και φιλάνθρωπο.

https://twitter.com/BeAnArtsHero?ref_src=twsrc%5Etfw

Ο Αμερικανός ηθοποιός και συγγραφέας- που είναι επίσης ο νεαρότερος μαύρος άνδρας που έχει ανεβάσει ποτέ παράσταση στο Broadway- θίγει στο “Slave Play” θέματα γύρω από το σεξ, τις φυλετικές διακρίσεις και την δουλεία. Φυσικά μιλήσανε για την υποκριτική, την καριέρα της, την απουσία ματαιοδοξίας της και φιλοδοξιών και την κουίρ ταυτότητα της.

Τι είπε σε αυτόν το υπέροχο διάλογο με τον 31χρόνο; “Πάντα το αισθανόμουν ότι είμαι queer. Ημουν παράξενο πλάσμα κι αναζητούσα ποιο τσίρκο θα με αποδεχθεί. Και το βρήκα. Για μένα είναι ξεκάθαρο, το “queer” έχει να κάνει με την ευαισθησία, με τον τρόπο ανταπόκρισης στα ερεθίσματα. Και από τη στιγμή που το αποδέχθηκα, βρήκα και σε ποιον κόσμο ανήκω. Βρήκα την οικογένειά μου στον κόσμο του Γουές Αντερσον. Εχω οικογένεια με τον Μπονγκ Τζουν-χο. Εχω οικογένεια με τον Τζιμ Τζάρμους. Εχω οικογένεια με τον Λούκα Γκουαντανίνο, με την Λιν Ράμσεϊ, με την Τζοάνα Χογκ” .

Παρεάκι καλύτερο από το δικό σου.