Quiz | Κόρα ή Ψίχα;

Το Provocateur παίρνει θέση και απαντά στο αιώνιο δίλημμα κάθε ελληνικού τραπεζιού... Κάποιος έπρεπε να το κάνει.

Quiz | Κόρα ή Ψίχα;

Το Provocateur παίρνει θέση και απαντά στο αιώνιο δίλημμα κάθε ελληνικού τραπεζιού... Κάποιος έπρεπε να το κάνει.

Το Provocateur είναι πλέον αποφασισμένο να κάνει στροφή στη ποιότητα και να συμβάλει με την αρθρογραφία του στην ανάλυση βαθύτατων κοινωνιολογικών ερωτημάτων αλλά και συμπαντικών αληθειών που αντιμετωπίζονταν ως σήμερα με τρόπο δογματικό. Στο πλαίσιο αυτό, το υβρίδιο «Η ζωή εν Κροτάφω», η δυανδρία Μπόβολος-Ρητινιώτης δηλαδή, θα επιχειρήσει σήμερα να ανοίξει έναν δίαυλο μελέτης κι έρευνας, απαντώντας στο ακανθώδες δίλημμα που ταλαιπωρεί αιώνες τώρα την ανθρωπότητα και τους φουρνάρηδες: «Ποια είναι προτιμότερη; Η κόρα ή η ψίχα;» Let the battle begin…

Ο Ντίνος Ρητινιώτης είναι κάθετος και ψηφίζει ΨΙΧΑ με τα μπούνια

  • Ψίχα γιατί ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ και ΠΟΥΘΕΝΑ δεν διανοήθηκε να τη βγάλει από τη φέτα του ψωμιού και να τη βάλει στην άκρη του πιάτου. Σε αντίθεση με μερικές γεροντοΚΟΡΕΣ που σε εκατομμύρια περιπτώσεις μένουν στην γωνία του τραπεζιού και κοιτούν σαν παραπεταμένες το τσιμπούσι να διεξάγεται χωρίς αυτές…
     
  • Ψίχα γιατί δεν διαθέτει δολοφονικά ένστικτα και δεν θα σου κάτσει ποτέ στο λαιμό -όπως κάποια άλλη. Χώρια που αν σου κάτσει το καταραμένο το ψαροκόκαλο στον οισοφάγο, η ψίχα θα είναι εκεί για να σε σώσει. Το ψαροκόκαλο –που για να κάνουμε και λίγο κουτσομπολιό-  είναι πρωτοξάδελφο της κόρας.
  • Ψίχα γιατί είναι η μοναδική που μπορεί να απορροφήσει αποτελεσματικά το λεκέ που μόλις έσταξε στο παντελόνι σου. Και να σκουπίσει τη λαδίλα από το μούσι σου όταν οι χαρτοπετσέτες λείπουν σε άδεια.
     
  • Ψίχα γιατί στη σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας, η αναλογία του περιεχομένου πάει κάπως έτσι: 40% ψίχουλα από κόρα, 30% σκόνη, 20% τρίχες, 10% μπίχλα αγνώστου ταυτότητας. Μαντέψτε ποιος δεν σέβεται τον κόπο της νοικοκυράς…

  • Ψίχα γιατί ΜΟΝΟ με αυτήν μπορείς να φτιάξεις μπάλα από ζυμάρι και να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου παίζοντας ποδοσφαιράκι στο βαρετό οικογενειακό τραπέζι. Και τέλος, ΨΙΧΑ και μόνο ΨΙΧΑ, γιατί από όσο ξέρω Μπόβολε γατάκι, Κόρα Τοστ δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη...
 
 

Ο Νίκος Μπόβολος δεν το συζητάει καθόλου: "Κόρα κόρα Uber Alles"

  • Κόρα γιατί το σουσάμι μπαίνει εκεί. Και το σουσάμι είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στην κόρα. Και η κόρα είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στο ψωμί. Και το ψωμί είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στο καθημερινό τραπέζι. Και γιατί όταν διαλέγεις το ψωμί, τσεκάρεις την κόρα κι όχι την ψίχα.
     
  • Κόρα γιατί με το φαγητό μας δεν παίζουμε. Ούτε μπαλάκια ούτε τερματάκια ούτε ποδοσφαιράκι. Το φαγητό είναι ιερή υπόθεση. Άσε που στο δικό μου σπίτι θα έπεφτε τρελή σφαλιάρα αν έκανα μπαλάκι το ψωμάκι (γελοίοι) καθώς είναι και αμαρτία (σύμφωνα πάντα με τη μαμά)! Λίγος σεβασμός πια!
     
  • Κόρα γιατί έχει προσωπικότητα. Όταν είναι φρέσκια είναι σκληρή και κάνει θόρυβο. Όταν έχει μπαγιατέψει είναι πιο μαλακιά κι αθόρυβη. Όχι σαν την ψίχα που μοιάζει με τη Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και δεν αλλάζει ποτέ. Δηλαδή απλά σε ξεγελά.
     
  • Κόρα γιατί το σπέσιαλ ψωμάκι που φτιάχνεται μία φορά το χρόνο είναι η λαγάνα. Και λαγάνα = κόρα + άπειρο σουσάμι = λοβ. Αν ήταν τόσο γαμάτη η ψίχα σας γιατί δεν την έχωσαν σε μια από τις χιλιάδες λαίμαργες γιορτές της ορθοδοξίας;
     
  • Κόρα γιατί στην παπάρα έχει σημαντικότερο ρόλο απ’όσο μπορείς να φανταστείς, παπάρα Ρητινιώτη. Αν βουτήξεις σκέτη ψίχα θα παπαριάσει όλο το κομμάτι. Ενώ με την κόρα ξέρεις από που να το πιάσεις. Ακόμη κι αν το κάνεις με το πιρούνι κι όχι με το χέρι (κατάπτυστο) πάλι στην κόρα θα βασιστείς που θα είναι εκεί για σένα σταθερά και αντρίκεια.

 

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα