Η εποχή του «εργαστηριακού κρέατος» μόλις ξεκίνησε. Το μέλλον της σαρκοφαγίας είναι ήδη εδώ; Υπό μια έννοια, ναι. Κι αν όχι ακόμα, προς τα εκεί όλα τείνουν. Όταν δίνει σήμα η Αμερική, ο υπόλοιπος πλανήτης κατά κανόνα δεν αργεί να ακολουθήσει. Είναι θέμα πρωτοκαθεδρίας. Και το ότι οι ΗΠΑ έγιναν επίσημα η 2η χώρα στον κόσμο, μετά τη Σιγκαπούρη, που λέει «yes» στο τεχνητό κρέας για κατανάλωση από ανθρώπους, μας ωθεί στο μάλλον εύλογο συμπέρασμα πως δεν αργεί η ώρα που αυτό θα έρθει και στο δικό μας πιάτο.

Τι είναι το «τεχνητό κρέας;»; Αυτό που πιθανότατα φανταστήκατε στο άκουσμα: Κρέας που έχει δημιουργηθεί σε εργαστήρια. Από δείγμα κυττάρων που έχει παρθεί από αληθινό ζώο και το οποίο καλλιεργείται μέσα σε βιοαντιδραστήρες. Μεγαλώνοντας σαν να ήταν φυσικό, απλώς πολύ πιο γρήγορα και με ουσίες (βιταμίνες, αμινοξέα κτλ) που προστίθενται επί της διαδικασίας. Βασικά με όρους και συνθήκες που χρησιμοποιούνται στη φαρμακευτική βιομηχανία, όχι στην κτηνοτροφική.

Αν το τεχνητό κρέας πιάσει και παγιωθεί στην αγορά, οι δυνατότητες είναι άπειρες. Από ένα κύτταρο και μόνο θα μπορούν να δημιουργούνται τεράστιες ποσότητες κρέατος. Αλλάζοντας εντελώς το ντεκόρ όπως το ξέρουμε. Αυτοί που θα έχουν τα μέσα, θα έχουν και τον έλεγχο, το μεγαλύτερο μερίδιο της (κρεατο)πίτας. Διαβάστε τη συνέχεια στο intronews.gr.