Υπάρχουν κάποιες γεύσεις και συνδυασμοί τροφών που ξέρουμε ότι μας αρέσουν και τους επιλέγουμε συχνά στην καθημερινότητά μας όπως για παράδειγμα το ψωμί με βούτυρο και μέλι για το πρωινό μας γεύμα. Υπάρχουν όμως και γευστικοί συνδυασμοί που ενώ δε θα κάναμε με ευκολία, όταν τους δοκιμάζουμε μας εντυπωσιάζουν και δε μπορούμε να σταματήσουμε να τους τρώμε. Εδώ σας έχουμε τρεις τέτοιους περίεργους και εθιστικούς συνδυασμούς που θα εκπλήξουν ευχάριστα τους γευστικούς σας κάλυκες.

Βάφλες με πανέ κοτόπουλο και καυτερό σιρόπι μελιού

Οι βάφλες που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε συνδυάζονται συνήθως με γλυκά τόπινγκς όπως μερέντα και μπάλες παγωτού. Τι θα λέγατε όμως για μια γλυκι; και αλμυρή πρόταση; Οι βάφλες με κοτόπουλο είναι ένα αρκετά διάσημο αμερικανικό brunch πιάτο που αν δεν έχετε δοκιμάσει ήδη, τότε σίγουρα πρέπει να το δοκιμάσετε τώρα.

Waffles with fried chicken and maple syrup, southern comfort food

Για 4 βάφλες θα χρειαστείτε: 

Για τη ζύμη: 

  • 2 αυγά 
  • ¼ κούπας βούτυρο
  • 1 κούπα αλεύρι 
  • 4 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας 
  • ½ κούπα γάλα 

Για topping: 

Μια συσκευασία παναρισμένες μπουκίτσες κοτόπουλου (βρίσκουμε από διάφορες εταιρίες σε προσφορά στα ψυγεία του ΑΒ Βασιλόπουλος)

Σιρόπι με μέλι και τσίλι (ζεστάνετε το μέλι ώστε να γίνει λεπτόρευστο, προσθέστε ταμπάσκο και περιχύστε το κοτόπουλο και τις βάφλες σας. 

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή για υγιεινή ζύμη για βάφλες

Πάνκεικς με αυγά και σιρόπι σφενδάμου

Άλλο ένα πιάτο που δε μας γεμίζει το μάτι όταν το ακούμε αλλά θα αλλάξουμε γνώμη μόλις το δοκιμάσουμε είναι τα πανκεικς με αυγά και σιρόπι σφενδάμου. Η συνταγή είναι πάλι αρκετά απλή αφού για τη ζύμη των πάνκεικς θα χρειαστείτε ακριβώς ό,τι χρησιμοποιούμε και στη συνταγή για τις βάφλες με τη μόνη διαφορά ότι πρέπει να προσθέσετε ¼ της κούπας παραπάνω γάλα ώστε να γίνει λίγο πιο ρευστή

Αφού φτιάξετε τα πανκεικς σας, τηγανίζετε 2 αυγά, τα τοποθετείτε από πάνω και περιλούζετε με σιρόπι σφενδάμου. Αν σας αρέσει μπορείτε να προσθέσετε ως γαρνιτούρα ντοματίνια, ρόκα και φυσικά μπέικον γιατί το μπέικον πάει παντού! Εδώ που τα λέμε δεν είναι και τόσο περίεργη αυτή η συνταγή αν σκεφτούμε ότι τα ίδια υλικά χρησιμοποιούμε στις αυγοφέτες, απλά με διαφορετική σειρά και άλλη επεξεργασία.

Μπρουσκέτες με μπέικον και φράουλες

Τελευταίο αφήσαμε το πιο “περίεργο” και πιο υπέροχο συνδυασμό που θα σας κάνει να αναθεωρήσετε ό,τι ξέρατε σχετικά με το πρωινό σας. Η μπρουσκέτα αυτή, παναρισμένη με αυγό, τραγανές φέτες μπέικον και φράουλες θα σας κάνει να γλείφετε και τα δάχτυλά σας. 

Για να φτιάξετε τις μπρουσκέτες χτυπήστε σε ένα μπολ δύο αυγά και προσθέστε λίγο γάλα, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια κόψτε ψωμί σε φέτες πάχους περίπου ενός εκατοστού, βουτήξτε τες στο μπολ και ψήστε τες σε λαδόκολλα στο φούρνο μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα  (περίπου δηλαδή όπως φτιάχνουμε και τις αυγοφέτες). Στη συνέχεια ψήστε φέτες μπέικον πάλι σε λαδόκολλα και στραγγίξτε τες σε χαρτί προκειμένου να γίνουν τραγανές. Σε ένα πιάτο τοποθετήστε τις μπρουσκέτες, από πάνω προσθέστε το τραγανό μπέικον και τις φράουλες κομμένες κομματάκια. Τέλος προσθέστε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και καλή σας απόλαυση! 

Οι παραπάνω αντισυμβατικές συνταγές για πρωινό είναι τόσο νόστιμες που σίγουρα θα σας κάνουν να αλλάξετε συνήθειες!