Σαββάτο μεσημεράκι. Ο Γιαννάκης, ένα παλληκάρι μέχρι κει πάνω, six feet height almost, είκοσι και επτά χρονών, έχει ξυπνήσει νωρίς- νωρίς…. κατά τις δωδεκάμισι.

Βρίσκετε στη διαδικασία του καφέ και προσπαθεί να μοντάρει το πρόγραμμα της υπόλοιπης μέρας μέχρι το βραδάκι. Γιατί, για το μετά, υπάρχει πρόγραμμα. Περιμένει παρέα. Δεν είναι πολλά τα άτομα που περιμένει. Για την ακρίβεια, ένα, τη Jessssssie…. 

Τελικά οι αποφάσεις πάρθηκαν και  το πόρισμα βγήκε. Μετά τον καφέ θα έκανε ένα χαλαρό jogging στο κοντινό πάρκο για να νοιώσει λίγο πιο fit. Γυρίζοντας θα φρόντιζε  τα δέοντα για την βραδινή  επίσκεψη που περίμενε.

Στο ψυγείο του είχε ήδη ένα ωραίο λευκό ξηρό κρασί. Ένα θεματάκι του έμενε να αποφασίσει. Να βρει ένα ελαφρύ, νόστιμο και ανάλογο της περίστασης έδεσμα να συνοδεύσει το κρασί τους. Και δεν άργησε. Spicy grilled shrimps. Τις είχε φάει πρόσφατα σε κάποιους  φίλους. Νόστιμες, γρήγορες , εύκολες, μουράτες.  Ήσαν ταμάμ για την περίπτωση.

Υλικά

* 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο

* 1 κ.σ. χοντρό αλάτι

* 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν

* 1 κ.γ. πάπρικα

* 2 κ.σ. ελαιόλαδο

* 2 κ.γ. χυμό λεμονιού

* 12 μεγάλες γαρίδες ξεφλουδισμένες

 

Εκτέλεση

* Προθερμαίνουμε το  grill του φούρνου στους 180 βαθμούς.

* Σε ένα μικρό μπωλ λιώνουμε το σκόρδο μέσα στο χονδρό αλάτι με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το πιπέρι καγιέν, την πάπρικα, το λάδι, το χυμό λεμονιού.

* Σε ένα μεγαλύτερο μπωλ βάζουμε την μαρινάδα και τις γαρίδες μαζί. Τις αφήνουμε για λίγο και κατόπιν τις ψήνουμε για 5 λεπτά από την μια μεριά και 2-3 από την άλλη. Σερβίρουμε με λεμονάκι.

 

ΥΓ.: Γιαννάκη έχε το νου σου, οι γαρίδες όταν βγουν από το φούρνο πρέπει να φαγωθούν ζεστούλες. Διαφορετικά θα γίνουν σα λάστιχο και η Jesssssie θα σου βάλει κακό βαθμό στον έλεγχο!