Η απόφαση για συγκέντρωση είχε παρθεί από την προηγούμενη μέρα. Βλέπεις το champions league πάει προς το τέλος του, τα ματσάκια είναι όλα βαρβάτα και η μπακουροπαρέα της μπαλίτσας δεν χάνει ευκαιρία για ολομέλεια..

Είναι η σειρά μου να προσφέρω την έδρα της μάζωξης. Το σύνηθες λοιπόν είναι παγωμένες μπύρες και συγχρόνως, πριν αρχίσει το ματς, πέφτει παραγγελιά σε deliveράδικο ώστε στο ημίχρονο να έχει γίνει η παραλαβή.

Τις τελευταίες μέρες  είχα όρεξη να φάω chicken wings, όμως για κάποιο άγνωστο λόγο δεν έτυχε η επιθυμία μου να πραγματοποιηθεί. Με αφορμή λοιπόν την συγκέντρωση σκέφτηκα και το κέφι μου να κάνω και να περιποιηθώ προσωπικά τα ρεμάλια. Άλλωστε η προετοιμασία τους γίνετε σε χρόνο μηδέν (καλό είναι να τα αφήσεις 2-3 ώρες  στη μαρινάδα, θέμα προγραμματισμού είναι)  και τα βάλεις με την έναρξη του αγώνα στο φούρνο, στο ημίχρονο είσαι έτοιμος. 

Υλικά

* 30. φτερούγες κοτόπουλου(είναι φαγανά τα σκασμένα!)

* 2-3  κρεμμύδια φρέσκα

* 5 κ.σ. μέλι 

* 2 κ.σ. σος σόγιας 

* 1 καυτερή πιπεριά (ή όσο θέλουμε)

* Λίγο τζίντζερ τριμμένο

* Θυμάρι 

 

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τις φτερούγες. Κόβουμε τις άκρες και τις πετάμε. Κατόπιν  κόβουμε και στις κλειδώσεις. Σε ένα μπωλ βάζουμε όλα τα άλλα υλικά για να κάνουμε την μαρινάδα και την ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε μέσα τις φτερούγες, σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο όσο χρόνο διαθέτουμε περισσότερο (δεν πρόκειται να χαλάσει η συνταγή με λιγότερο χρόνο).   

Σε ταψί στρώνουμε χαρτί φούρνου. Παίρνουμε από το μπωλ τις φτερούγες χωρίς να τις στραγγίζουμε καλά και τις αραδιάζουμε όχι πολύ σμιχτά. Σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς, φούρνο ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά. Ενδιάμεσα τις γυρίζουμε 1-2 φορές.

Την μαρινάδα, που έμεινε, αν θέλουμε την βάζουμε σε ένα τηγανάκι για 3-4 λεπτά να δέση και την χρησιμοποιούμε για ντιπ. 

Και ένα extra tip-ακι: οι καλύτερα ever παγωμένες μπύρες γίνονται σε μεταλλικό κουβά με μισό-μισό πάγο και νερό. Εκτός αυτού, ένα κουβάς με πάγο γεμάτος μπύρες εν μέσω ενός χαβαλέ για μπαλίτσα, πώς να το κάνουμε, είναι σκηνικό να γουστάρεις!