Τελικά σας πήρε παράωρα και έμεινε το Σαββατόβραδο στο σπίτι σου. Το φως από το μισάνοιχτο πατζούρι που ξέχασες να κλείσεις σε εκδικείται. Λες και σε είχε βάλει ο ήλιος σημάδι. Νταααννν στο μάτι σου ακριβώς. Γύρισες μία, δύο φορές μπας και σε πάρει πάλι ο ύπνος αλλά τίποτα είχες είδη ξυπνήσει.

Πας προς την κουζίνα να φτιάξεις καφέ, στην διαδρομή όμως η γεύση σου και το στόμα σου, από τα χθεσινά ποτάκια και τα τσιγάρα, σε ενημερώνουν ότι ένας καφές δεν σώνει την κατάσταση. Θέλει και κάτι να φας να σε φέρει στα ίσια, να είναι sweet να είναι όμως  και easy.

Άλλωστε μην ξεχνιέσαι έχεις και μια φιλοξενούμενη στο σπίτι. Κάνε κάτι, μην βγάλεις και κακό όνομα!

 

French toast με μπανάνα και βούτυρο

* 2 αυγά

* 1 πρέζα βανίλια

* 4 φέτες ψωμί του τοστ

* Λίγο βούτυρο για τις φέτες

* 1 μπανάνα σε φέτες

* 3 κ.σ. βούτυρο για το τηγάνι

* Maple syrup ή μέλι, άχνη ζάχαρη

 

Εκτέλεση  

* Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα 2 αυγά με την βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν.

* Αλείφουμε τις φέτες του τοστ εσωτερικά με το βούτυρο, απλώνουμε τις φέτες της μπανάνας και κάνουμε κατόπιν τις φέτες του τοστ, σάντουιτς.

* Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε  το βούτυρο. Βουτάμε τα σάντουιτς στο αυγό και κατόπιν τα βάζουμε στο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζουμε για 1-2 λεπτά σε χαρτί κουζίνας να φύγει το πολύ βούτυρο. Κόβουμε διαγώνια, πασπαλίζουμε με άχνη και από πάνω ραντίζουμε με μέλι. Δεν χαζεύουμε άσκοπα, ζεστά είναι άπαιχτα.

ΥΓ.: Αφού έκανες τον κόπο να μπεις σ’ αυτή την διαδικασία άκου και ένα extra dedicated tip. Επειδή  όταν θα πας να ξυπνήσεις την φιλοξενούμενη, το ξύπνημα, το πιο πιθανό, θα  γίνει long play…., όταν βγάλεις λοιπόν το toast από το τηγάνι μην του βάλεις τίποτα από πάνω. Όταν τελικά έρθει πράγματι  η ώρα του καφέ, βάλε την άχνη, το μέλι και δεν βαριέσαι ας μην είναι, πλέον, και πολύ ζεστό!