Στο σπίτι, παράωρα, υπογλυκαιμία, επιθυμία όμως για κάτι διαφορετικό, κάτι φευγάτο. Μαζεύω το κουράγιο μου, σηκώνομαι από το καναπέ, τραβάω για το ψυγείο για να κάνω μια  διερευνητική επίσκεψη και να δω τι μπορώ να κάνω. Με μία επίσκεψη και στο ντουλάπι της κουζίνας το εγχείρημα άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά.

Ο κύβος ερρίφθη. «Καραμελωμένες μπανάνες με μέλι και σουσάμι». Σε μία δεύτερη δε εξερεύνηση του ψυγείου, στην κατάψυξη, ανακάλυψα κι ένα μπολάκι με το υπόλοιπο παγωτό κρέμα  που περίσσεψε από την προχθεσινή υπογλυκαιμία και μπήκε και αυτό στην υπηρεσία της λιχουδιάς μας.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι τα παρακάτω:

* 2   ώριμες μπανάνες

* 100 γρ. καστανή ζάχαρη

* 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

* 50 γρ. βούτυρο λιωμένο όχι καμένο

*1 κ.σ. ρούμι μαύρο

* 1 κ.σ. μέλι και λίγο ακόμα για το παγωτό

* 300 γρ. παγωτό κρέμα

* Σουσάμι καβουρδισμένο

Εκτέλεση

* Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το λεμόνι και ζεσταίνουμε μέχρι να  λιώσει η ζάχαρη και ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τις ξεφλουδισμένες μπανάνες αφού τις έχουμε κόψει στα δύο εγκάρσια. Όταν αρχίσει να  δένει η σος προσθέτουμε το ρούμι και την κουταλιά με το μέλι και ψήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.

* Αφήνουμε 5-10 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία τους και τις σερβίρουμε με την κρέμα παγωτό σε μπάλες από πάνω. Γαρνίρουμε  με το υπόλοιπο μέλι και το σουσάμι.

* Τελικά το διαβητικό σοκ το γλυτώσαμε.  Μετά τις 2-3 πρώτες θεσπέσιες  κουταλιές αρχίζει το ζάχαρο να επανέρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα και η γευστική απόλαυση στο ζενίθ!