Όταν το ζητούμενο είναι, με το που θα μπεις στο σπίτι, στο εικοσάλεπτο άντε στο μισάωρο να έχεις φτιάξει κάτι να φας, κάνε κάτι πριν έρθει αυτή η ώρα.

Λίγο πολύ όλοι ξέρουμε κατά που πάνε τα περί γεύσης γούστα μας. Όταν λοιπόν χαζεύεις γύρω-γύρω στα ράφια του super market, κάτι θα πέσει στο μάτι σου που θα σου φανεί χρήσιμο για την κατάλληλη στιγμή. Μια σάλτσα, ένα ζυμαρικό ιδιαίτερο, κάποιο αλλαντικό ή τυρί ή ότι νοιώθεις ότι γευστικά σε ιντριγκάρει.

Εδώ στην συγκεκριμένη περίπτωση τα κομβικά υλικά είναι μια μουστάρδα με κόκκους σιναπιού και μια sauce.

Τα υλικά είναι

2 τεμάχια φιλέτο κοτόπουλο

1/3 φλ. Μουστάρδα με σιναπόσπορο ή άλλη

2 κ.σ. μέλι

2κ.σ. μαγιονέζα

2κ.σ. σάλτα για μπριζόλες

2κ.σ. κρέμα γάλακτος

1 κ.γ. ψιλοκομμένο άνιθο

Αλάτι-πιπέρι

* Σε ένα  ρηχό μπωλ  ανακατέψτε τη μουστάρδα, το μέλι, τη μαγιονέζα, τη κρέμα γάλακτος, την σάλτσα μπριζόλας και τον άνιθο. Όταν ομογενοποιηθεί η sauce κρατάμε λίγη χωριστά για μετά και στην υπόλοιπη βουτάμε  τα φιλέτα να καλυφθούν από αυτή.

* Σε μέτρια φωτιά προθερμαίνουμε ένα ελαφρά λαδωμένο τηγάνι-γκρίλα. Ψήνουμε για 10 λεπτά γυρίζοντας περιστασιακά και από τις δύο πλευρές. Συνεχίζουμε για άλλα 10 λεπτά το ψήσιμο ραντίζοντας περιοδικά με την υπόλοιπη sauce.

* Κατά το δεύτερο 10λεπτο του ψησίματος θέλει συνεχή παρακολούθηση για να μην μας αρπάξουν τα φιλέτα.

* Για τα γούστα μου, η γαρνιτούρα είναι ΜΙΑ! Πολλές, πολλές, πολλές… καλοτηγανισμένες πατάτες. Αλλά και μια σαλάτα με mix πρασινάδας, νόστιμα κρουτόν, χοντροκομμένους  ξηρούς καρπούς  και μια βινεγκρέ βαλσάμικου με μέλι το συμπληρώνει αρκούντως το έργο.

* Για το τι θα ποιούμε; Εγώ ήδη νοιώθω μια ΠΑΓΩΜΕΝΗ μπύρα να καταβαίνει στο λαιμό μου!