Δεν ανακαλύψαμε ξανά την Αμερική. Απλώς όταν ξεκινήσεις να τρως, μόνο όταν τις τελειώσεις σταματάς. Για να πετύχει όμως το εγχείρημα, θέλει σαν το θέατρο, το έργο να παιχτεί σε δύο μέρη.

 

Υλικά

1 κιλό πατάτες

Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Αλάτι

2-3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

2-3 σκελίδες σκόρδο

2-3 κλωνάρια ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

* Στο πρώτο μέρος καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε στικάκια πάχους μολυβιού. Κατόπιν τις βάζουμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό τουλάχιστον για 2 ώρες. Μπορούμε να τις αφήσουμε μέχρι και 12 ώρες καλό τους κάνει. Η διαδικασία αυτή τις βοηθά να αποβάλουν άμυλο και έτσι  να έχουμε το  αποτέλεσμα που θέλουμε στο τηγάνισμα. Επίσης μας δίνει την ευχέρεια αυτό το στάδιο να το κάνουμε το προηγούμενο βράδυ και έτσι μας κάνει το τελικό στάδιο πολύ πιο γρήγορο.

* Και ερχόμαστε στο δεύτερο μέρος του έργου, το τηγάνισμα , το οποίο έχει ένα μικρό αλλά ουσιαστικό τρικάκι. Το τηγάνισμα γίνετε σε δύο επάλληλες φάσεις.  

* Όταν έρθει λοιπόν  η ώρα που θέλουμε να τις τηγανίσουμε ,τις σουρώνουμε πολύ καλά, τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και με ένα κομμάτι από αυτό απομακρύνουμε τελείως το νερό. Έχουμε ζεστάνει το σπορέλαιο στους 180 βαθμούς. Δεν τις βάζουμε στριμωχτά στο τηγάνι και τις ψήνουμε για 4-5 λεπτά  μέχρι πριν προλάβουν να πάρουν χρώμα και  είναι ακόμα μαλακές. Τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί  να στεγνώσουν και μετά από λίγο τις ξανατηγανίζουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Τις στραγγίζουμε σε ένα χαρτί, αλατάκι και πυρ κατά βούληση.

* Υπάρχει όμως και ένα home made καρύκευμα το οποίο απογειώνει την όλη παράσταση.

* Τρίβουμε στο ψιλό του τρίφτη 2-3 σκελίδες σκόρδο και ψιλοκόβουμε 2-3 κλωνάρια μαϊντανό. Σε ένα τηγανάκι ίσα που αλείφουμε τον πάτο του με λάδι και βάζουμε το σκόρδο και το μαϊντανό να στεγνώσουν. Κατόπιν τα ανακατεύουμε  με 2-3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο τυρί και καρυκεύουμε τις πατάτες.

* Όταν καταφθάσει το πιάτο στο τραπέζι έχε το νου σου γιατί…. όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε!