Πυκνοί καπνοί και επικές μυρωδιές στο κέντρο της Αθήνας! Τι είναι; Μα φυσικά το Street Food Festival που για Τέταρτη συνεχόμενη χρονιά υπόσχεται να μας καταστρέψει το πρόγραμμα για το μπιτς μπόντι που θέλουμε κάθε χρόνο να φτιάξουμε (ΟΥΤΕ ΚΑΝ)! Αυτό το κορμί θέλει επένδυση για να χτιστεί άλλωστε. LOL!

Ανήκω στους ανθρώπους που “ακούνε” την κοιλιά τους και τους οδηγούν οι μυρωδιές. Μπιφτέκι θες να είναι, λουκάνικο, πίτσα, γουρουνόπουλο, πανσέτες, σουβλάκια, σούσι, βραζιλιάνικο φαγητό. 

Ό,τι και να είναι στο Street Food Festival, ήταν εκεί και είχα την ευκαιρία να το δοκιμάσω για να ικανοποιήσει αυτό το “κάλεσμα”. Φυσικά παρέα μου είχα μία ΑΛΦΑ για να απογειώνει την γεύση κάθε φαγητού που μου τραβούσε το ενδιαφέρον.

Θα με ρωτήσεις, “γιατί ΑΛΦΑ Lager;”. Πολύ απλά γιατί μπορεί να συνοδεύσει απολαυστικά κάθε στιγμή που συνδυάζει φίλους και φαγητό. Οπότε τι καλύτερο από να την δοκιμάσω παρέα με τις λιχουδιές που έφαγα στο Street Food Festival. Η δροσιά και η μοναδική γεύση της, σίγουρα θα με βοηθήσουν.

TIP: Στο Street Food Festival και σε κάθε τέτοιο φεστιβάλ φαγητού κάνεις ΠΑΝΤΑ μία βόλτα από ΟΛΑ τα περίπτερα και κόβεις κίνηση και μενού και μετά αποφασίζεις ή μάλλον αποφασίζουν οι αισθήσεις σου. Δεν ξεκινάς ΠΟΤΕ να παίρνεις φαγητά από το πρώτο μαγαζί που θα δεις γιατί σίγουρα θα το μετανιώσεις. 

Αφού έκανα λοιπόν τον πρώτο αναγνωριστικό γύρο, πήγα από το περίπτερο της ΑΛΦΑ να το σκεφτώ λιγάκι και να καταστρώσω το σχέδιο δράσης μου.

Μετά από πολλή ώριμη σκέψη αποφάσισα να ξεκινήσω με ένα brisket burger, το οποίο είχε μέσα βοδινό κρέας ακριβώς όπως το τρώνε στο Νότο (των ΗΠΑ) παρέα με ένα ψωμάκι μαλακό, σάλτσα και διάφορα λαχανικά. Δυνατή αρχή θα έλεγα ειδικά όταν έπαιξε και μία δοκιμή από τα Spare Ribs.

Για την συνέχεια, αποφάσισα να πάω με κάτι παραδοσιακό! Ένα επικό σουβλάκι με προβατίνα από και μοναδικό τζατζίκι για να την ακούσεις και να το νιώσεις. Εκεί άρχισα να φουσκώνω …λίγο!

Όμως, δεν έπαιζε να μην δοκιμάσω και ένα (τουλάχιστον) taco με αυθεντικό Chilli, ένα μπεργκεράκι ή έστω μία chimichanga βρε αδερφέ. 

Αφού χτύπησα τελικά, μπέργκερ (κανονικό αυτή την φορά), αποφάσισα για το σβήσιμο να δοκιμάσο ένα επικό παγωτό με τα toppings να έχουν πρωταγωνηστικό ρόλο μιας και δεν ήξερα τι να πρωτοδιαλέξω. Ναι στο Street Food Festival “παίζει” και παγωτό. Η χαρά του #foodporn λέμε! 

Η μέρα πέρασε υπέροχα στο Street Food Festival και περιμένω το επόμενο και το παρεπόμενο ΣΚ, για να ξαναπάω και να δοκιμάσω τα μαγαζιά που δεν είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω 🙁 και φυσικά να δω από πρώτο χέρι, πώς ταιριάζουν με τα άλλα μέλη της οικογένειας της ΑΛΦΑ. Η ΑΛΦΑ Lager πάντως έδωσε ρέστα! Τσίαρς!

Α! να μην ξεχάσω ότι για τους όχι και τόσο φανατικούς του κρέατος, παίζει και street sushi, ινδικό και μία street food εκδοχή πάπιας… αυτά είναι για να έχω να σκέφτομαί μέχρι την επόμενη φορά 😛