To όνομά της είναι Τσέλσι Άμερ και ή “τα παίρνει” από πιτσαρίες ανά τον κόσμο, ή έχει κάνει τη μελέτη που θα της φέρει οσονούπω το Νόμπελ Ιατρικής. Ο,τι απ’ τα δύο κι αν συμβαίνει, εμείς αποφασίζουμε να μείνουμε στην ουσία: Η διαιτολόγος δήλωσε σίγουρη στην Daly Mail πως “Η πίτσα είναι πιο υγιεινό φαγητό για το πρωί, απ’ ο,τι τα κορν φλέικς!“.

 

Μπορεί να ακούγεται σαν ψέμα” είπε η Τσέλσι, “Αλλά είναι αλήθεια. Ένα μεγάλο κομμάτι πίτσα κι ένα μπολ με δημητριακά έχουν περίπου τις ίδιες θερμίδες. Ωστόσο, η πίτσα κουβαλάει πολύ μεγαλύτερες ποσότητες πρωτεΐνης και σε βοηθάει να τα βγάλεις πέρα με τις απαιτήσεις της ημέρας“.

Και συνεχίζει: “Ένα κομμάτι πίτσα το πρωί, θα σε συγκρατήσει απ’ το να φας ολόκληρη την πίτσα λίγο αργότερα!“.

Και για να μην πει κανείς ότι η Τσέλσι λέει λόγια του αέρα, ρίχνει και νούμερα στο τραπέζι. “Έρευνες έχουν δείξει“, λέει, “πως το 1/3 των δημητριακών που κυκλοφορούν στην αγορά είναι σκέτη ζάχαρη. Κι αυτό σημαίνει πως, στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο διαιτητικά όσο νομίζουμε. Συν τοις άλλοις, ένα μπολ με δημητριακά έχει 110 θερμίδες αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τρώνε τη σωστή μερίδα, με αποτέλεσμα οι 110 να γίνονται 130 ή και περισσότερες. Με ένα κομμάτι πίτσα σίγουρα δεν ξεπερνάς αυτό το νούμερο“.

 
Αυτά λέει η Τσέλσι. Η διαιτολόγος! Ποιοι είμαστε εμείς που θα της πάμε κόντρα;

Η υγεία απαιτεί θυσίες, αδέρφια. Οπότε, από αύριο… μόνο πίτσα!