Τώρα το καλοκαίρι όλα γίνονται πιο απλά και πιο εύκολα.  Έτσι και η παραδοσιακή χορτόπιτα ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά στο τηγάνι κι έπειτα μπαίνει σε αφράτο ψωμάκι.

Για τσέκαρε.
 
 
Υλικά για 4 πίτες
 
4 κυπριακές πίτες
1/2 κιλό σπανάκι πλυμένο και στραγγισμένο
2 πράσα μεγάλα (το τρυφερό μέρος μόνο το υπόλοιπο το κρατάμε για ζωμούς)
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
1/2 ματσάκι φρέσκος δυόσμος
150γραμμ. φέτα (τρίμμα)
1 κ.σ. αλάτι
1/2 φλ. ελαιόλαδο

 

 

Εκτέλεση

1. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με τα πράσα. 
2. Πλένουμε και στραγγίζουμε όλα τα χόρτα και τα μυρωδικά σε σουρωτήρι. 
3. Τα ψιλοκόβουμε σε λεκάνη και τα πασπαλίζουμε με το αλάτι. 
4. Τ’ ανακατεύουμε και τ’ αφήνουμε να σταθούν για 15΄-20΄, να βγάλουν τα υγρά τους.
5. Έπειτα τα σφίγγουμε στις παλάμες μας, να μαραθούν και ν’ αποβάλουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά. Θα μειωθεί η γέμιση στο μισό του όγκου της. 
6. Τα φέρνουμε στο τηγάνι και τα τσιγαρίζουμε μαζί με το κρεμμύδι και το πράσο.
7. Προσθέτουμε τη φέτα και τριμμένο πιπέρι. 
8. Σιγομαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
9. Γεμίζουμε τις πίτες και τις ψήνουμε στο φούρνο στου 180°C για 10 λεπτά ή στην τοστιέρα.

Tip: Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις μέσα στο σάντουιτς τυρί κρέμα ή γαλοπούλα πριν το ψήσεις.