Κοτόπουλο, σάλτσα ντομάτας, ζυμαρικά και τυριά, δύσκολα να βρεις κάποιον που ο συνδυασμός αυτών των υλικών δεν του αρέσει.

Δεν χρειάζεται πολλές-πολλές φασαρίες για να γίνει. Είναι απλό, γρήγορο και εύκολο φαγάκι. Δεν πρόκειται να αναστατώσεις όλη την κουζίνα και ένα κάρο σκεύη. Ένα ευρύχωρο τηγάνι και τέλος, δεν θα χρειαστείς τίποτα άλλο.

Τώρα αν δεν βρεις ιταλικό ντρέσινγκ ή βαρεθείς να φτιάξεις μόνος σου, δεν χάλασε ο κόσμος, βάλε λαδάκι και ότι από τα υλικά του έχεις.

Υλικά

3  στήθη κοτόπουλο κομμένα σε κύβους
2-3  κ.σ. ιταλικό ντρέσινγκ*
0,65 Kg σάλτσα ντομάτας marinara ή άλλη σάλτσα ντομάτας
½  φλυτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
½  φλυτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
0,5 Kg. ριγκατόνι ή άλλη προτίμηση πάστας
αλάτι και πιπέρι
ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

*Iταλικό ντρέσινγκ: 6 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι, 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο, 1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού, 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό, 1 πρέζα ρίγανη, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μπορείς κάποιο υλικό που δεν σου αρέσει να το παραλείψεις. Το αποθηκεύεις σε βαζάκι στο ψυγείο για εύλογο διάστημα. Υπάρχει και έτοιμο σε σούπερ μάρκετ.  

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε, σε μέτρια-δυνατή φωτιά  ένα ευρύχωρο τηγάνι, ρίχνουμε το ιταλικό ντρέσινγκ, το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο.

2. Προσθέτουμε τα ριγκατόνι, τη σάλτσα marinara και ίση ποσότητα νερού με όσο είναι η σάλτσα (0,65 l). Ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

3. Μόλις έρθει το φαγητό σε βρασμό χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Στο 10λεπτο κάνουμε ένα πολύ ελαφρύ ανακάτεμα για να βράσει ομοιόμορφα η πάστα.

Credits | Thecookierookie

4. Απλώνουμε από πάνω ομοιόμορφα τα τριμμένα τυριά, μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα μέχρι να λιώσουν. Εναλλακτικά αφού απλώσουμε τα τυριά μπορούμε να βάλουμε το σκεύος στο γκριλ για να γκρατιναριστούν τα τυριά.

5. Σερβίρουμε άμεσα προσθέτοντας, αν θέλουμε, από πάνω ψιλοκομμένο βασιλικό!