Αρχικά να σου πω ότι λατρεύω την περίοδο που ξεκινάμε τα εορταστικά μαγειρέματα. Ξέρεις τώρα, όχι μόνο επειδή μοσχοβολάει το σπίτι, αλλά και γιατί γεμίζουν οι πιατέλες. 

Τα γλυκά στολίζουν τους πάγκους και έτσι κάπως το σπίτι μεταμορφώνεται σε ζαχαροπλαστείο με λιχουδιές σε κάθε γωνιά. Σε κάθε όμως…

Το πρώτο γλυκό για φέτος ήταν ένας σιμιγδαλένιος χαλβάς σε XMAS εκδοχή, με βρασμένα κομμάτια μήλου, cranberries και nutella από πάνω!

Για τσέκαρε!

Υλικά

2 φλυτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι μέλι
5 φλυτζάνια νερό
1/4 φλυτζανιού cranberries
1/2 φλυτζάνι  πραλίνα φουντουκιού
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλιά γλυκού γαρύφαλλα τριμμένα
5 μικρά μήλα (φιρίκια) κομμένα σε τέταρτα

Εκτέλεση

1. Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, και τα μυρωδικά για 2-3 λεπτά.
2. Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει.
3. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
4. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε τέταρτα και τα βράζουμε σε νερό
5. Ρίχνουμε τα cranberries και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με προσοχή να μην καεί.
6. Όταν το σιμιγδάλι πάρει ένα σκούρο, ξανθό χρώμα τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
7. Προσθέτουμε το σιρόπι και βράζουμε μέχρι να απορροφηθεί.
8. Προσθέτουμε τα βρασμένα μήλα, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα.
9. Μετά από 30 λεπτά βάζουμε το χαλβά σε μια φόρμα για κέικ για τουλάχιστον δύο ώρες.
10. Ξεφορμάρουμε, γαρνίρουμε με την πραλίνα και λίγα cranberries και σερβίρουμε.

Έλα να με βρεις στο Instagram! Έχουμε πολλές ιδέες και συνταγές να μοιραστούμε. wink