#TaperakiProject | Αυγοσαλάτα με τα περισσεύματα του Πάσχα

Τα βάψαμε, τα τσουγκρίσαμε και ήρθε η ώρα να τα απολαύσουμε στο έπακρο.

#TaperakiProject | Αυγοσαλάτα με τα περισσεύματα του Πάσχα

Τα βάψαμε, τα τσουγκρίσαμε και ήρθε η ώρα να τα απολαύσουμε στο έπακρο.

Τα κόκκινα αυγά είναι πάντα challenge! Σήμερα τα εξελίσσω σε μια σαλάτα με βραστά και φρέσκα λαχανικά, τζατζίκι σε ρόλο σος και λίγο σολομό για την έξτρα μαγκιά.
 
Δεν βάζω κρέας γιατί υποψιάζομαι ότι δυσκολεύεσαι να το ξανα-αντικρίσεις μετά την Κυριακή του Πάσχα.
 
Μπορείς βέβαια πάντα να αντικαταστήσεις τον καπνιστό σολομό με φέτες από καπνιστή γαλοπούλα ή ακόμα και μπέικον που έχεις περάσει που ένα αντικολλητικό τηγάνι.
 
 
 

Υλικά

2 καρότα
1 κρεμμύδι
3 βραστά αυγά
4 κουταλιές της σούπας τζατζίκι (mild)
100 γρ σολομό
6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
Αλάτι και πιπέρι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
 
 

Εκτέλεση

1. Κόβουμε τα καρότα σε λεπτές φέτες και το κρεμμύδι σε κυβάκια. Tα βάζουμε σε αλατισμένο νερό και τα βράζουμε μέχρι να είναι τα καρότα al dente. Τα βγάζουμε τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Για πιο γρήγορα μπορούμε να τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
2. 
Στη συνέχεια κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα αυγά σε μικρότερα κομμάτια.
3. 
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα λαχανικά με τα αυγά, τα ντοματίνια και το τζατζίκι.
4. 
Τέλος, αλατοπιπερ΄ψνουμε προσθέτουμε το σολομό και ραντίζουμε με λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού. 
 
Έλα να με βρεις στο Instagram! Έχουμε πολλές ιδέες και συνταγές να μοιραστούμεsmiley

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Περισσότερα #TaperakiProject
Διάβασε ακόμα