Όσο βαρούν οι παλμογράφοι για την 4η σεζόν House of Cards, oι φίλοι μας οι The Eaters είπαν να ξεφύγουν για άλλη μια φορά, τερματίζοντας την εν λόγω φάση. Και τι έκαναν; Αποκάλυψαν την αγαπημένη συνταγή του προέδρου Underwood, όπως την φτιάχνει αποκλειστικά για εκείνον ο Freddie ο Cooker. Γιατί η Τσικνοπέμπτη δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια μέρα πριν την επίσημη προβολή όλοκληρου του 4ου κύκλου. 

5 Μαρτίου 2016, it is λοιπόν. Η ημερομηνία που δεν θα κοιμηθείς και μάλλον θα κάνεις κοπάνα από τη δουλειά σου. Ναι, η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Ο Francis ετοιμάζει τα πανούργα σχέδια του, ακονίζει τα δόντια του και θέλει να νιώσει τη γεύση του αίματος. Η Claire μας έχει ερεθίσει ήδη ενώ ο Μίτσαμ είναι έτοιμος για ακόμα ένα κοντοσούβλι. Για εμάς η ημέρα είναι ιερή και σαν καλοί Eaters θα δώσουμε το touch μας σε αυτό τον μαραθώνιο. Ετοιμάσαμε το απόλυτο παΐδι. Καλά κατάλαβες. Αυτά τα παιδάκια που έτρωγε ο φιλός μας ο Frank και σου τρέχανε τα σάλια. Με τη δικιά σου BBQ sauce που θα ζήλευε ακόμα και ο Freddy. Νιώσε λίγο F.U. 

ΥΛΙΚΑ

Αρχικά εξασφάλισε 2-3 κιλά Χοιρινή πανσέτα ή Βaby back ribs

Για τη  μαρινάδα:
80 γρ. Μαλακή καστανή ζάχαρη
3 κ.σ. Γλυκιά πάπρικα
1 κ.γ πιπέρι καγιέν
1 κ.γ. κύμινο
2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
3 κ.σ. χοντρό αλάτι

Για τη BBQ Sauce:
Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
1 Μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 κ.σ καπνιστή πάπρικα
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
330 γρ. Κέτσαπ
2 κ.σ. Μουστάρδα
2 κ.σ Worchestershire sauce
2 κ.σ. Chilli Jam
340 γρ. Μέλι
200 ml Μηλόξιδο
125 ml Bourbon
450 ml Ζωμό κοτόπουλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Step-by-Step 

1. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα υλικά της μαρινάδας, ανακατεύουμε και τα απλώνουμε πάνω στο χοιρινό κάνοντας του ένα απαλό μασάζ. Το αφήνουμε να “ξεκουραστεί” ώστε να πάρει όλα τα αρώματα και τη γεύση για 3 έως 14 ώρες.

2. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο για περίπου 2 λεπτά, την πάπρικα το αλάτι και το πιπέρι για ακόμα 1 λεπτό.

3. Προσθέτουμε το Bourbon και το αφήνουμε να εξατμιστεί, στη συνέχεια την κέτσαπ, τη μουστάρδα, τη μαρμελάδα τσίλι, το μηλόξιδο, το μέλι και το ζωμό κοτόπουλου και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά ελέγχοντας και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό.

Secret Τιp: Ιδανικά θα ψήσουμε τα παιδάκια μας στο γκρίλ όπως θα έκανε ο Freddy. Ο χρόνος ψησίματος ποικείλει αναλόγως το κομμάτι του κρέατος. Ενδεικτικά, ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά σε κάθε μεριά. Στη συνέχεια αλείφουμε τη BBQ sauce και ψήνουμε για επιπλέον 10 λεπτά σε κάθε μεριά.

Εναλλακτικά, εάν δεν έχουμε γκριλ μπορούμε να τα ψήσουμε και στο φούρνο. Τοποθετούμε τα παιδάκια σε ένα μεγάλο ταψί, τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε  για 45 λεπτά στους 190 βαθμούς. Στη συνέχεια περιχύνουμε με σως, ξανατυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για επιπλέον 1:30 ώρα. Το τελευταίο δεκάλεπτο βγάζουμε το αλουμινόχαρτο τοποθετούμε επιπλέον σως και την αφήνουμε να καραμελώσει.

Ταν-Ταν Moment: Κόβουμε τα παιδάκια μας, περιχύνουμε επιπλέον σως και απολαμβάνουμε λαίμαργα με τα χέρια cool

Credit to Mr.Freddy