Η πίτσα είναι η συνταγή που δέχεται τις περισσότερες παραλλαγές. Φυσικά, οι Ιταλοί είναι πολύ αυστηροί για το τι έστι πίτσα στον υπόλοιπο πλανήτη όμως είμαστε πιο δεκτικοί και “εύκολοι” στους πειραματισμούς! Αν και, εδώ που τα λέμε, οι απόψεις για την καταγωγή της πίτσας είναι αντικρουόμενες).

Η πίτσα για το πρωινό είναι πολύ μεγάλη τάση στην μπλογκόσφαιρα του φαγητού και αν είχα δικό μου εστιατόριο σίγουρα θα το έκανα μεγάλη τάση και στην πόλη!

Είναι πολύ εύκολη, μπορείς να την κάνεις όσο light ή δυναμωτική θέλεις, μπορείς να παίξεις με super foods ή ό,τι άλλο φανταστείς! Σήμερα φτιάχνω μια αμλυρή και μια γλυκιά εκδοχή!

. Πίτσα με αυγό και αβοκάντο

Υλικά
1 αραβική πίτα
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας (ή barbeque sauce αν δεν έχεις σάλτσα)
3 κουταλιές της σούπας μοτσαρέλα για πίτσα
3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
1 αυγό
1/2 αβοκάντο κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση
1. Βάζουμε την αραβική πίτα πάνω σε ένα ταψάκι για πίτσα. Με ένα κουτάλι απλώνουμε της σάλτσα ντομάτας (ή την barbeque sauce) και από πάνω βάζουμε τα τυριά αφήνοντας ένα κενό στη μέση για τη θέση των αυγών.
2. Ψήνουμε την πίτσα σε καλά προθερμασμένο φούρνο μέχρι να αρχίσουν να λιώνουν τα τυριά.
3. Όταν έχουν σχεδόν λιώσει βγάζουμε την πίτσα από το φούρνο και σπάμε τα αυγά στο σημείο που έχουμε αφήσει κενό.
4. Επιστρέφουμε την πίτσα στο φούρνο και την ψήνουμε για άλλα πέντε λεπτά μέχρι να ψηθεί το ασπράδι και να είναι ρευστός ο κρόκος. Μόλις η πίτσα είναι έτοιμη προσθέτουμε τις φέτες αβοκάντο πάνω στην πίτσα και σερβίρουμε.
 

.Πίτσα με πραλίνα και φρούτα

Υλικά
1 τορτίγια
4 κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού
2 κουταλιές της σούπας μασκαρπόνε
Φρούτα κομμένα σε φέτες (μπανάνα, βατόμουρα, φράουλες ή ό,τι άλλο σου αρέσει)

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ χτυπάμε την πραλίνα με το μασκαρπόνε μέχρι να αποκτήσει μια ομοιγενή υφή.
2. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στην τορτίγια και από πάνω βάζoυμε τα φρούτα.

Έλα να με βρεις στο Instagram! Έχουμε πολλές ιδέες και συνταγές να μοιραστούμεsmiley