Στο μυαλό σου το hot dog είναι καταγεγραμμένο ως η πιο φτηνή λύση για να χορτάσεις -με 69 λεπτά- με μηδενικές αξιώσεις ποιότητας! Είναι τόσο fast αυτό το food που συνήθως ξεχνάς να αναπνεύσεις ανάμεσα στις μπουκιές! Από τις καντίνες της Ιεράς Οδού μέχρι την έξοδο του ΙΚΕΑ, τα hot dog παραμένουν οι πιο ταπεινές λύσεις για comfort food!

Μπορείς να αλλάξεις τον τρόπο που το αντιμετωπίζεις, να παίξεις με υλικά και τεχνικές που θα τα αναβαθμίσουν και θα τα εξελίξουν σε super γεύμα.

1. To ψωμί παίζει τον πιο σπουδαίο ρόλο.
Απόφυγε κάθετι πλαστικό, κατεψυγμένο και βιομηχανοποιημένο. Προτίμησε να πάρεις τα σωστά ψωμάκια από το φούρνο και ποτέ μην τα ζεστάνεις σε φούρνο μικροκυμάτων. Μπορείς να τα διατηρήσεις στην κατάψυξη και στη συνέχεια να τα αφήσεις να ξεπαγώσουν με φυσικό τρόπο. Για να… ξυπνήσεις, μπορείς να τα ζεστάνεις με ατμό πάνω από νερό που βράζει ή να βάλεις για μισό λεπτό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Ο καλύτερος τρόπος είναι πάντα να τα βάλεις στην ίδια σχάρα με τα λουκάνικα και αν θες να τα περάσεις με λίγο βούτυρο για να τα “ζωντανέψεις”.

2. Αληθινό κρέας
Τα λουκάνικα για hot dog είναι το πιο φτηνό αλαντικό που κυκλοφορεί εκεί έξω. Στα κρεοπωλεία όμως θα βρεις πολλές περισσότερες επιλογές τόσο σε χειροποίητα όσο και σε βιομηχανικά λουκάνικα. Το πιο συχνό λάθος που βλέπω να γίνεται είναι να κόβουν τα λουκάνικο κατά μήκος πριν τα ψήσουν. Με αυτό τον τρόπο χάνεις ένα μεγάλο ποσοστό από τη γεύση καθώς οι “χυμοί” του χάνονται στη σχάρα ή στα κάρβουνα! Για πιο light εκδοχή μπορείς να πάρεις λουκάνικα από κοτόπουλο ή γαλοπούλα και να τα μαρινάρεις με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και barbecue sauce προκειμένου να πάρεις πόντους στη γεύση.

3. Η σωστή η αλοιφή
Ναι, θα συμφωνήσω ότι το γνήσιο Hot Dog γίνεται μόνο με μουστάρδα και κέτσαπ. Αλλά πόσες φορές να φας την ίδια γεύση;Τελευταία παίζω με μια αυτοσχέδια συνταγή μους φέτας που φτιάχνεται χτυπώντας στο blender 100 γρ. φέτα με 100 τυρί κρέμα, 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Αυτή η βάση δένει τέλεια με κάθε λουκάνικο, ειδικά αν παίξεις με κοτόπουλο ή γαλοπούλα

4. Το σαλατικό επιβάλλεται
Αντικατέστησε τις κονσερβοποιημένες σαλάτες λάχανο με φρέσκια πρασινάδα. Προτίμησε τρυφερά λαχανικά όπως baby spinach ή ρόκα. Θα πρέπει να τα έχεις ντύσει με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, βαλσάμικο και αλάτι. Αυτή η διαδικασία γίνεται πάντα σε ένα μπολ πριν μπουν οι πρασινάδες μέσα στο ψωμάκι. Μπορείς ακόμα να βάλεις φρέσκα μανιτάρια ωμά, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες ή περασμένα για λίγα δευτερόλεπτα από ένα καυτό τηγάνι. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με κολοκυθάκια ή baby carrots.

5. Extra Flavor
Παίξε με πρώτες ύλες που δίνουν ιδιαίτερη γεύση. Αν θες να δώσεις ελληνικό χαρακτήρα, μπορείς να βάλεις λιαστή ντομάτα, μαύρες ελιές καλαμών ή και κάποιο ελληνικό κασέρι χοντροτριμμένο σε νιφάδες. Για πιο multi culti χαρακτήρα θα μαρινάρεις τα λουκάνικα σε soy sauce και θα βάλεις curry sauce.

Έλα να με βρεις στο Instagram! Έχουμε πολλές ιδέες και συνταγές να μοιραστούμεsmiley